MythBusters legt uit hoe je animatiefilmpjes met een iPhone maakt

Met de app StopMotion Recorder en tips van MythBusters maak je zelf een mooi animatiefilmpje met de iPhone. Probeer het zelf!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

marty-cooper-augmented-realityKijk je wel eens naar de tv-serie MythBusters, dan ken je ongetwijfeld presentator Adam Savage. Savage doet allerlei experimenten in zijn werkplaats, maar blijkt ook iets met animaties te hebben: zijn vader was een succesvolle maker van animatiefilmpjes. Savage besloot daarom eens Marty Cooper uit te nodigen, de man die vorige maand het indrukwekkende filmpje Aug(De)mented Reality maakte – met een iPhone 5s! Cooper gebruikte alleen stukken transparant plastic, een viltstift, witte correctievloeistof en de iPhone-app StopMotion Recorder (zie foto). In de werkplaats van MythBusters legt Cooper uit hoe je dergelijke filmpjes zelf kunt maken.


In onderstaande video laat Cooper zien hoe je een van de scenes maakt, bijvoorbeeld een monster. Je hebt er geen special effects voor nodig en iedereen met een iPhone waarop je iOS 4.3 kunt installeren kan het maken.

Downloaden: StopMotion Recorder (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Het originele filmpje van Marty Cooper vind je hier:

Via: Tested.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.