iKids week 24: RIO 2 Sky Soccer, Toonia TwinMatch en Bubble Puppy

In de iKids van week 24 lees je over Rio Sky Soccer van de makers van animatiefilm Rio, denkspel Toonia TwinMatch en de nieuwe app Bubble Puppy.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tooniaIn de iKids van deze week vind je een app die goed bij het WK past, een leuk denkspel voor kinderen en een vrolijke applicatie van de Bubble Guppies, die nu naar het Nederland is vertaald. In die app kunnen kinderen het hondje Bubble Puppy verzorgen en met hem spelen, maar ook woorden en getallen leren door handige spelletjes te doen. De WK-app is RIO Sky Soccer, waarin kinderen met voetbalteams van vogels potjes luchtvoetbal kunnen spelen. De blauwe ara Blu, bekend uit animatiefilms Rio en Rio 2, speelt ook gezellig mee.

RIO 2 Sky Soccer!

Het heeft met voetbal te maken, en met Brazilië, maar het is niet het WK. Het is de leuke nieuwe inhaker van de makers van de film Rio, genaamd RIO Sky Soccer. In het spel, dat geschikt is voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar, kun je twee verschillende voetbalspellen met blauwe en rode ara’s doen. De blauwe vogels behoren tot het team van tekenfilmfiguur Blu, de rode vogels zijn de vijand. In ‘Star Soccer’ kun je in 20 levels een vliegende voetbalwedstrijd spelen met alle spelers, in ‘Voetbal Smash’ kunnen kinderen alleen of met vrienden een blauwe of rode speler kiezen en de bal in het doel schieten.

Downloaden: RIO 2 Sky Soccer (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Rio sky soccer

Bubble Puppy

Voor liefhebbers van Nickelodeon’s Bubble Guppies en hun bijzondere onderwaterwereld is er wederom goed nieuws. Nadat hun verhalende app over D’Oude Knorhaan een aantal weken terug naar het Nederlands werd vertaald is nu ook de Bubble Puppy app bijgewerkt met ondersteuning voor het Nederlands. In deze vrolijke applicatie kunnen kinderen van 5 jaar en jonger Bubble Puppy verkleden, hem lekkere snoepjes geven en hem verzorgen en schoon houden. Ook kunnen ze op allerlei manieren met hem spelen. Daarnaast zijn er allerlei reken- en woordoefeningen, zoals het spel waarbij Bubble Puppy alfabetbubbels moet laten blaffen. Terwijl kinderen letters, afbeeldingen of woordbubbels bij elkaar zoeken laat Bubble Puppy ze ontploffen door te blaffen. De app heeft bovendien een handig leerplan en bij ieder spel zes verschillende niveaus. Zo blijft de app lang leuk, en kan hij door kinderen van verschillende leeftijden worden gespeeld.

Downloaden: Bubble Puppy: Spelen en Leren (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

bubble puppy

Toonia TwinMatch

Een bijzondere combinatie tussen mahjong en patience, maar dan voor kinderen. Dit geestige spel voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar. Het doel is om twee bij elkaar horende tegels te vinden, zodat ze van het bord verdwijnen. Een beetje zoals memory, maar dan zonder dat de stenen zich weer omdraaien. Kinderen kunnen licht gebruiken om het iets makkelijker voor zichzelf te maken, zo kunnen ze de juiste stenen makkelijker vinden. Misschien klinkt een combinatie van mahjong, patience en memory nog iets te cryptisch, maar probeer de app vooral even uit. Het Nederlandstalige Toonia TwinMatch is gratis, maar voor extra thema’s betaal je €1,79 via een in-app aankoop.

Downloaden: Toonia TwinMatch (gratis, universeel, iOS 4.3+)

mahjong

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.