StormTag: weerstation met iPhone-app aan je sleutelbos

StormTag is een weerstation aan je sleutelbos. Sensoren sturen de metingen door naar je iPhone en naar een centrale database.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

weathersignal-appEen thermometer met iPhone-app aan je sleutelbos is al niets nieuws meer. Er zijn zelfs meerdere, zelfs een Nederlands initiatief dat nooit doorging. Maar StormTag biedt toch iets nieuws: deze sensor voor je sleutelbod kan niet alleen de temperatuur en luchtdruk meten, maar stuurt de weergegeven ook meteen door naar een centrale database.

Weerstations hebben al een aardige wereldwijde dekking. Maar wil je ook op straatniveau weten wat voor weer het is, dan kun je dat doorgeven met de StormTag. Je hangt het weerstation aan je sleutelbos en de rest gaat vanzelf. Het kleine, zeshoekige apparaatje is ook aan je rugzak of een ander voorwerp te bevestigen. Het geeft realtime de weergegeven door. StormTag is waterdicht en stuurt via Bluetooth de gegevens door naar jouw telefoon. Dat mag een iPhone zijn, maar ook een Android-toestel. Want we zagen de StormTag bij de collega’s van Androidworld, maar hij is net zo goed te gebruiken met iPhones. Een uitgebreide uitleg op de website legt uit hoe veranderingen in de luchtdruk wind en weersveranderingen veroorzaken. De meting gaat gewoon door, ongeacht of je een internetverbinding hebt.

stormtag-jas

Eigenlijk zitten er drie sensoren in dit mini-weerstation: voor het meten van temperatuur (thermometer), luchtdruk (barometrische druksensor) en vochtigheid. Alle data wordt doorgestuurd naar de WeatherSignal-app, die trouwens al gegevens kan uitlezen van de luchtdruk- en temperatuursensoren die in sommige Android-toestellen zijn ingebouwd. Voor $20 haal je als snelle beslisser de StormTag in huis. Wacht je langer, dan betaal je $25. Er is ook een StormTag+ voor $35, die als extraatje nog een UV- en vochtigheidssensor bevat. Bovendien kun je hiermee 10 dagen data loggen, zonder te hoeven uitlezen.

Meer info: StormTag op Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, weerbericht, weerstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.