iKids week 23: Toca Town, Brandweerman Sam en Brabbel

In deze iKids lees je over het nieuwe Nederlandse Brabbel, maar ook over de nieuwe Toca Boca app en de Nederlandse vertaling van Brandweerman Sam.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

icoon brandweerman samIn de iKids van deze week is er goed nieuws voor Toca Boca fans, want er is weer een nieuwe app uit. In Toca Town kunnen kinderen tussen de 3 en 5 jaar in een Sims-achtige setting rondwandelen door hun dorp, waar allerlei vreemde snuiters wonen en grappige activiteiten te doen zijn. Maar ook het Nederlandse Brabbel is de moeite waard, want in die fraaie app kunnen ouders hun kinderen woordjes leren door zelf foto’s te maken en in te spreken hoe het object van de foto heet. Ook leuk: de populaire Brandweerman Sam-app is nu vertaald naar het Nederlands, zodat kinderen voortaan ook zelf met de geestige app aan de slag kunnen.

Brabbel

Soms is een eenvoudig idee, dat simpelweg goed is uitgevoerd, genoeg voor een leuke nieuwe app. Het Nederlandse Brabbel is hier een voorbeeld van. In de fraaie applicatie kunnen ouders foto’s van mensen en objecten maken en toevoegen, om vervolgens hun eigen stem op te nemen terwijl zij zeggen hoe het onderwerp van de foto heet. Daarna komen de ingesproken foto’s in een vrolijke galerie te staan, waar peuter doorheen kunnen vegen terwijl ze spelenderwijs nieuwe woordjes leren. De app start met vijf ingesproken voorbeeldfoto’s, maar het is de bedoeling dat ouders hun eigen foto’s gaan maken of afbeeldingen uit de filmrol toevoegen en hun stem opnemen. Bijvoorbeeld van het favoriete speelgoed, de kat of opa en oma. Handig: de eerste keer krijg je als ouder duidelijke instructies te zien, zodat je weet hoe de app werkt en hoe je het verborgen tabblad met instellingen kunt oproepen.

Downloaden: Brabbel (€0,89, iPad, iOS 7.0+)

Brabbel

Toca Town

We kunnen Toca Town van ontwikkelaar Toca Boca het beste omschrijven als de Sims voor de allerkleinsten. In de app kunnen kinderen van 3 tot 5 jaar rondwandelen in het Toca dorp, waar van alles te beleven valt. In totaal wonen er meer dan 20 bijzondere karakters, die fans van Toca Boca zullen herkennen uit de andere apps. Op de verschillende locaties, bijvoorbeeld het park of het restaurant, kunnen kinderen verschillende activiteiten ondernemen. Picknicken in het prak, koken in het restaurant, maar ook een bezoekje brengen aan de gevangenis, om kennis te maken met de politie-agenten. Zoals bij alle Toca Boca apps zit het geheel weer goed in elkaar, met leuke animaties en de mogelijkheid om vrij te spelen, zonder regels of races tegen de klok.

Downloaden: Toca Town (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

toca town

Brandweerman Sam

De populaire Brandweerman Sam-app is gebaseerd op de populaire tv-serie en bestaat al enige tijd. Nu is de applicatie echter ook in het Nederlands beschikbaar, wat het speelplezier natuurlijk weer verhoogt. In de app kunnen jonge kinderen als cadet in de leer bij Brandweerman Sam en de rest van de brandweer van Piekepolder. Om brandweerman te worden moeten ze allerlei opdrachten doen, zoals een spuitoefening met de brandweerslang en een zoektocht naar belangrijke objecten in de brandweerkazerne. Zo verdienen ze uiteindelijk het “Erecertificaat voor Leerling-brandweerman”. Alle nieuwe vaardigheden worden vervolgens meteen op de proef gesteld, want daarna moet je Brandweerman Sam helpen met allerlei spannende noodgevallen. In totaal heeft de app 6 spelletjes en een stickerboek voor beloningen. Ook leuk: overal hoor je de bekende liedjes en geluidseffecten uit de tv-serie.

Downloaden: Brandweerman Sam (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Brandweerman Sam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.