VLC Player voor iOS werkt binnenkort samen met Chromecast

VLC Player voor iPhone en iPad ondersteunt straks Chromecast, zodat je makkelijker video's naar de tv kunt streamen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vlc chromecastDe Chromecast is tegenwoordig gewoon in Nederland verkrijgbaar voor nog geen veertig euro, maar het aantal apps dat het ondersteunt is nog niet zo groot. Binnenkort komt daar verandering in, want dan sluit een van de populairste videoapps voor iOS zich aan: VLC Media Player. De ontwikkelaars van VLC Media Player hebben bevestigd dat ze aan Chromecast-ondersteuning voor iOS werken. Daarnaast komt er Chromecast-ondersteuning voor Windows, Linux en Mac, al zal dat wel iets langer gaan duren. Hoofdontwikkelaar Felix Paul Kühne zegt op het officiële VideoLAN-forum dat het voor deze platformen technisch iets lastiger te realiseren is.

In addition to the iOS variant, we are also working on a Windows / Linux / Mac implementation, which will take a bit longer because it’s harder.

Ondersteuning voor Windows, Linux en Mac levert extra obstakels op, omdat Google nog geen SDK heeft uitgebracht voor native apps. Het houdt in dat het VLC-team de functionaliteit zelf moet ontwikkelen of een omweg via de Chrome-browser moeten kiezen. Het zelf ontwikkelen van een oplossing is minder slim, omdat een toekomstige update ertoe kan leiden dat het niet meer werkt. Maar dat is van later zorg en niet iets waar jij je als iOS-gebruiker zorgen over hoeft te maken. Want in de iOS-app zit de Chromecast-ondersteuning er straks standaard in – mét de officiële zegen van Google.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Google Chromecast vs. Apple TV

VLC is als open source-videospeler erg populair, omdat je er bijna elk videoformaat mee kunt afspelen. Als er Chromecast-ondersteuning in zit, dan kun je video’s die je op de iPhone bekijkt makkelijk even streamen naar de televisie, zodat anderen kunnen meekijken. In iOS zit al standaard een functie daarvoor (AirPlay), maar die werkt alleen als je een apparaat op de tv hebt aangesloten, die AirPlay ondersteunt (meestal een Apple TV).

Lees ook: Chromecast op je iPhone en iPad: wat kun je ermee?

Downloaden: VLC voor iOS (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:15
Onderwerpen chromecast, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.