iKids week 21: Assepoester, Epic en 1e Montessori Rekensommen

De rubriek iKids behandelt deze week kinderapps Assepoester (sprookje), Epic (filmgame) en 1e Montessori Rekensommen (educatief).
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

ipad-kids
Ook deze week bulkt de App Store weer van de apps voor kinderen. Het kost ons dan ook geen enkele moeite om de rubriek iKids te vullen. Over het algemeen beschrijven we alleen apps met Nederlandse tekst en spraak, zoals The Jungle Book en Farm 123. Maar bij spellen van populaire films met een bekende spelopzet als Epic maken we een uitzondering.

Assepoester, een sprookje in 3-D

AssepoesterAssepoester mag voor volwassenen dan als een uitgekauwd verhaal klinken, bij kinderen blijft het een klassieker die altijd scoort. Met de Assepoester-app van Gottmer is het extra genieten van dit tijdloze verhaal. Bij de uitgever snappen ze goed wat de voordelen van een kinderverhaal op de iPad zijn. Vooral in beweging zijn de verschillende scènes erg interessant. Het verhaal wordt uitgebeeld met mooi getekende personages die vaak leuke animaties laten zien. En wat zijn er veel interactieve elementen: leg brieven op een stapel, zet borden in de kast en schrik je een hoedje als je zelf in een spiegel aan de wand verschijnt. Door de iPad te kantelen wijzigt het perspectief en door te slepen kun je hoeken van een kamer zien en op zoek gaan naar een van de verborgen interactieve elementen.

AssepoesterIn deze app wordt het Assepoester-verhaal op een moderne manier verteld, in een karakteristieke, eigen stijl. De Nederlandse teksten zijn ingesproken door kinderen. Zelf voorlezen mag natuurlijk ook. De interactieve stand waarin je kleine opdrachten uitvoert kun je ook achterwege laten. In de automatische Voorlezen-stand volgen de scènes elkaar vanzelf, wat meer een filmgevoel oplevert. Assepoester is een van de betere interactieve sprookjesboeken van het moment.

Let goed op de huidige prijs van de app. Op het moment van schrijven was de introductieprijs van €1,79 nog van kracht.

Downloaden: Assepoester, een sprookje in 3-D (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Epic

EpicVanaf woensdag 29 mei is de animatiefilm Epic te zien in de Nederlandse bioscopen, waarna België op 5 juni aan de beurt is. In dit avontuur van de makers van Ice Age en Rio komt het meisje MK terecht in een verborgen wereld vol magische gebeurtenissen en vreemde wezens. Het Bladervolk strijdt tegen de Boggans, die hun mooie samenleving willen vernietigen. Deze bijzondere wereld en zijn opmerkelijke bewoners spelen ook de hoofdrol in de gratis iPad-game Epic, die inmiddels verkrijgbaar is in de App Store.

Het doel in Epic is je eigen Dzjin-koninkrijk te bouwen en de Boggan-slechteriken te weren. Je traint eenheden om deze lastpakken het zwijgen op te leggen en Mandrake, hun grote leider, de loef af te steken. De inhoud van het avontuur is geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder. Momenteel heeft Epic nog geen Nederlandse teksten, maar als je kinderen ervaring hebben met spellen als Smurfs’ Village, DragonVale en Skylanders Lost Islands moet de spelopzet geen probleem zijn..

Epic is een gratis spel waarin je in-app aankopen kunt doen. Het is dus aan te raden om de in-app aankopen te beveiligen voordat je kinderen het gaan spelen.

Downloaden: Epic (Gratis, universeel, iOS 5.0+)

1e Montessori Rekensommen

MontessoriDe app 1e Montessori Rekensommen is veel minder saai dan het woord rekensommen doet vermoeden. De speelse opzet met kleine spelletjes en vrolijke monsters geven deze educatieve app een geslaagde omlijsting van een toch wel schoolse activiteit. Het leent zich uitstekend voor leergierige kinderen of scholieren die wat extra oefening kunnen gebruiken. De app werkt volgens de Montessori-methode met software die zich aanpast aan de voortgang van het kind. Optellen en aftrekken van 0 tot 20 komen aan bod, evenals verdubbelen en halveren. Daarnaast is er aandacht voor begrippen als even en oneven getallen. 1e Montessori Rekensommen is bedoeld voor kinderen van 5 tot 8 jaar, die voor het eerst kennismaken met rekenen. De app is volledig in het Nederlands uitgevoerd. De makers geven wel het advies om de kinderen bij het gebruik van de app te begeleiden.

Downloaden: 1e Montessori Rekensommen (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:04
Categorie Apps
Onderwerpen game, ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.