Foto’s van iPad mini-prototype met twee microfoons verschenen

De iPad mini zou oorspronkelijk twee microfoons bevatten, net als de iPhone 5. Dat blijkt uit gelekte foto's van een prototype van de iPad mini.

mini-prototype
Vlak voordat de iPad mini op de markt verscheen gingen er al geruchten dat de kleine tablet een extra microfoon zou krijgen, aan de achterkant van de behuizing. De tweede microfoon zou worden gebruikt voor ruisonderdrukking en betere audio-input, net zoals bij de iPhone 5 het geval was. Maar toen de iPad mini werd aangekondigd bleek er maar één microfoon aanwezig. Nieuwe foto’s van een prototype van de iPad mini laten zien dat er ooit plannen waren om toch een tweede microfoon in te bouwen. De foto’s zijn afkomstig van Sonny Dickson, die eerder foto’s publiceerde van gelekte componenten en daarbij vaak op het juiste spoor zat. De nieuw verschenen foto’s zijn geen aanwijzing dat die tweede microfoon er komt, want het lijkt te gaan om prototypes voor de eerste generatie iPad mini.

Zoals te verwachten werkt Apple met meerdere prototypes, voordat een product op de markt komt. Daardoor kunnen er onderdelen circuleren die wijzen op bepaalde functies, die uiteindelijk niet in het definitieve product terecht komen. Dat is ook de reden waarom websites als Digitimes geruchten verspreiden die achteraf niet altijd blijken te kloppen: er zijn onderdelen met bepaalde eigenschappen gesignaleerd, maar Apple besluit op het laatste moment bepaalde functies te schrappen.

mini-prototype-2

Sonny Dickson zegt over de foto’s: “Volgens onze bronnen had Apple oorspronkelijk het idee om iets wat eruit ziet als een tweede microfoon in de nieuwste versie van de iPad mini te stoppen”. Het gaatje bevindt zich aan de achterkant van de iPad mini, vlak bij de normale microfoon. Het schrappen van de tweede microfoon had misschien iets te maken met verlaging van de productiekosten. Ook kan Apple de tweede microfoon hebben geschrapt om in volgende generaties iPad mini nog iets extra’s te kunnen bieden. Het prototype laat zien dat eerdere geruchten over een tweede microfoon kloppen en dat Apple op het laatste moment toch besloot om het achterwege te laten. Het verklaart ook waarom we voorafgaand aan de iPad mini-introductie zoveel hoesjes hebben gezien met een extra gaatje aan de achterkant. In de iPhone 5 en laatste generatie iPod touch zit wel een tweede microfoon.

ipad-mini-gaatje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2013, 11:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.