iKids week 2: Kiddie App, Ben & Holly en Lola’s Rekentrein

In de iKids van week 2 lees je over de Kiddie App, een app over slapen, eten en zindelijkheid. Ook leuk: het mooie Ben & Holly en Lola's Rekentrein.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ben en hollyHet begint op te vallen: steeds meer animatieseries op televisie krijgen een eigen app. Zo bespraken we de afgelopen weken de geestige applicatie van televisiefiguren de Tumblies en de app Koek en Ei, die gebaseerd is op de EO-serie die op Zappelin wordt uitgezonden. Deze week lees je over de mooi geïllustreerde iPad-app van Ben & Holly, een populaire televisieserie op Nickelodeon. Daarnaast komen ook de Kiddie App en Lola’s Rekentrein aan bod. Beide applicaties zijn leerzaam bedoeld, maar de ontwikkelaars hebben gelukkig wel wat speelse elementen ingebouwd.

Lola’s Rekentrein

Lola’s Rekentrein is een vrolijk spel voor kinderen van drie tot zeven jaar, waarbij kinderen bij Panda Lola in de trein kunnen stappen. Onderweg zullen ze rekenopdrachten moeten oplossen. Het spel in de applicatie begint met een aantal eenvoudige herkenningsopdrachten, zoals ‘welk getal zoeken we?’ of ‘welk getal komt er nu?’. Geleidelijk verschijnen er ook lastigere rekensommen. De gratis versie van het spel heeft 9 spelletjes; de betaalde versie heeft er 19, waaronder ook moeilijkere onderdelen. Ook handig: in de betaalde app wordt het niveau van de sommen aangepast aan de voortgang van het kind dat aan het spelen is. Als het spelen met Lola’s Rekentrein bevalt zijn er van dezelfde ontwikkelaar ook nog een aantal andere apps te downloaden, zoals Lola’s Alfabet Trein.

Downloaden: Lola’s Rekentrein Free (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Lola’s Rekentrein (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

lola 2

Kiddie app

kiddie app Kiddie App is bedoeld als een pedagogisch systeem voor peuters van 2 tot 4 jaar. De applicatie zou ouders en hun kinderen moeten helpen met beter slapen, netjes eten, zindelijkheid en de zogenaamde peuterpuberteit. In Kiddie App kun je interactieve verhalen en meezing-liedjes vinden. Daarnaast heeft de app bij ieder thema een beloningsbord waarop kinderen stickers kunnen plakken. De app is gratis, en het onderdeel Lekker Slapen ook. De andere drie thema’s moet je via een in-app aankoop aanschaffen. Sinds de laatste update heb je voor €5,49 alle thema’s tot je beschikking, maar als jouw kind alleen moeite heeft met zindelijkheid is het natuurlijk verstandiger om alleen een los hoofdstuk aan te schaffen. In dat geval betaal je €2,69. Kiddie App staat nog niet zo lang in de App Store, maar de eerste beoordelingen zijn alvast positief.

Downloaden: Kiddie App (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Ben & Holly’s Little Kingdom

Ben & Holly’s Little Kingdom is gebaseerd op de populaire tv-serie Little Kingdom op Nickelodeon. Die serie gaat over een klein land waar elfjes, insecten, feeën en kleine dieren wonen. In de Nederlandstalige app kunnen kinderen vliegen met Prinses Holly of met Elf Ben op Gaston rijden (niet te verwarren met Gaston, de vijand van het Beest in Belle & het Beest). Ben & Holly’s Little Kingdom bevat 4 interactieve spellen met verschillende moeilijkheidsniveaus. In die verschillende spellen kunnen kinderen sterren verzamelen, stokken gooien, zich verstoppen en blaadjes vegen. Als kers op de kaart heeft de mooi geanimeerde app een stickerboek dat bestemd is voor beloningen. De app is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en heeft geen in-app aankopen of reclames.

Downloaden: Ben & Holly’s Little Kingdom (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

holly vliegt 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.