Google stopt met Schemer-app voor persoonlijke doelen

Google gaat stoppen met Schemer, de app waarmee je persoonlijke doelen kon vastleggen. Vanaf 7 februari stopt Schemer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google schemer icoonGoogle heeft officieel bevestigd dat ze stoppen met Schemer, een online dienst waarmee je doelen en activiteiten kon delen. “Ik wil ooit nog leren surfen” is een voorbeeld van zo’n doel. Of: de Kilimanjaro beklimmen, voor het eerst sushi eten, of domweg: morgen naar de film gaan. Het idee was dat anderen konden aanhaken: ook nog nooit de Kilimanjaro beklommen? Dan is het misschien leuk om met z’n tweeën te gaan. Dat de dienst nu stopt, zal niemand verbazen. De iPhone-app verscheen in mei 2012 en daarna besteedde Google geen aandacht meer aan de app.

Na twee kleine updates in de zomer van 2012 was de aandacht van Google alweer verschoven naar groenere weilanden, zoals Google+ en Google Glass.

google schemer iphoneDe app is nog maar net uit de App Store gehaald. De Android-app in de Google Play Store is nog wel beschikbaar, maar is sinds oktober 2012 ook niet meer bijgewerkt. Maakte je gebruik van Schemer, dan heb je tot 7 februari om je plannen te downloaden via de website. Daarvoor ga je naar schemer.com en na het inloggen kies je voor ‘Email me my schemes’. Je krijgt daarna een e-mail met daarin de gegevens in CSV- en HTML-formaat, klaar om over te nemen in de volgende app die je gaat helpen om je persoonlijke doelen te realiseren. Onder andere Lift komt daarvoor in aanmerking, al is de insteek iets anders. Lift probeert je te motiveren om de doelen ook echt te realiseren. Schemer was in essentie eigenlijk gewoon een boodschappenlijstje van dingen die je ooit nog wilde doen. Een eenvoudige todolijst-app zoals Wunderlist voldoet dus ook.

Zelf raadt Google de Explore-functie van Google Maps aan om te ontdekken welke interessante activiteiten in de buurt te doen zijn, maar de insteek is toch anders dan Schemer was. Ook zou je Field Trip kunnen gebruiken, een app die op basis van je locatie activiteiten suggereert. Maar dat werkt alleen als je Schemer vooral gebruikte voor toeristische bestemmingen. Schemer was nog niet aangepast voor 4-inch schermen of voor iOS 7. De screenshots zien er voor huidige begrippen dan ook wat gedateerd uit. Hieronder zie je een promofilmpje over Schemer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.