iKids week 15: Hilomi, Odysseus en eieren schilderen met Art Studio

Het duurt niet lang meer of het is weer Pasen, en daar hoort natuurlijk ook een Paas-app bij. In Chocolapps Art Studio kunnen ouders nu een paaspakket aanschaffen, waarna kinderen virtuele eieren kunnen schilderen. Zo kunnen ze alvast oefenenen voordat het kliederen aan de keukentafel gaat beginnen. Meer onder de indruk waren we echter van […]
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

pasenHet duurt niet lang meer of het is weer Pasen, en daar hoort natuurlijk ook een Paas-app bij. In Chocolapps Art Studio kunnen ouders nu een paaspakket aanschaffen, waarna kinderen virtuele eieren kunnen schilderen. Zo kunnen ze alvast oefenenen voordat het kliederen aan de keukentafel gaat beginnen. Meer onder de indruk waren we echter van het leuke spelletje Hilomi en de educatieve app Odysseus. Hilomi is een grappig meisje dat allerlei kiekjes van fantasiedieren verzamelt; een hobby die in een leuk platform-spel is gegoten. In Odysseus kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met de oude Griekse mythes.

Chocolapps Art Studio

Een leuke app voor pasen kan hier natuurlijk niet ontbreken. In de Art Studio applicatie kunnen kinderen onder de vijf eieren schilderen of vrij tekenen. Hiervoor moet je als ouder wel eerst het tekenpakket voor Pasen aanschaffen, dat €0,99 kost. Daarna kunnen kinderen allerlei eieren en paashazen kleuren, verven en patronen geven. Handig om alvast in de stemming te komen. We kennen ontwikkelaar Chocolapps van apps als Mijn Meetkunde en Mijn Meetkunde en kinderkook-app KidECook. Jammer aan deze applicatie is wel dat op geen enkele manier duidelijk wordt hoeveel tekeningen en mogelijkheden er in de aan te schaffen pakketten zitten. Zo kan je moeilijk inschatten wat je koopt. Laat je overigens niet afschrikken door de Duitse taal in de App Store-omschrijving, want de app zelf is wel Nederlandstalig.

Downloaden: Chocolapps Art Studio (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

pasen

Hilomi

Hilomo is een vrolijk spel voor kinderen, met in de hoofdrol een mini-papparrazo. Dit roodharige meisje probeert zoveel mogelijk dieren in de natuur te vinden en fotograferen, waarbij kinderen haar op allerlei manieren kunnen helpen. Soms zit een diertje bijvoorbeeld in een kuil, waardoor Hilomi er niet bij kan. Op zo’n moment kun je als speler de grond onder het diertje omhoog duwen, zodat ze het schattige diertje kan vastleggen. Na ieder level zie je de kiekjes die je hebt gemaakt, maar je kunt ze ook in jouw eigen album bekijken. Onderweg zijn er punten te verdienen en worden de levels steeds een beetje anders. In Hilomi is de eerste wereld met 20 levels gratis, voor iedere volgende wereld betaal je €1,79. Hiervoor koop je dan meteen de advertenties af. Om in een keer alle vier werelden zonder advertenties aan te schaffen moet je €2,69 neerleggen. Helemaal gratis de app dus niet, maar uitproberen kan altijd. Uiteindelijk geven de foto’s een leuk spelelement aan Hilomi en zijn de grappige fantasiebeesten goed getekend. Veel kinderen zullen zich prima met deze app kunnen vermaken.

Downloaden: Hilomi (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Odysseus

De oorspronkelijke Odysseus en Odyssee zijn niet voor kinderen geschreven, terwijl de spannende verhalen met mythologische helden zich wel goed lenen voor een jongere vertaling. De ontwikkelaars van de nieuwe Odysseus-app hebben geprobeerd om de mythes zo toegankelijk mogelijk te verbeelden in een Nederlandse applicatie voor kinderen van 6 tot 10 jaar. In vijftien geanimeerde en interactieve scènes kunnen kinderen de ontmoetingen van Odysseus ontdekken, op allerlei verschillende locaties. Op het land maken ze bijvoorbeeld kennis met Ithakia, Troje, of de grotten van de Cyclopen, terwijl ze op het water de gevaarlijke Sirenen leren kennen of het eiland van Circe bereiken. Ondertussen kunnen ze spelletjes spelen, zoals het Paard van Troje via een puzzel in elkaar zetten. Dat laatste spel lijkt ons aan de kinderachtige kant voor een kind van boven de 6, maar de illustraties en verhalen maken veel goed. Ook leuk is het boek met portretten van alle personages.

Downloaden: Odysseus (€3,59, universeel, iOS 6.1+)

odysseus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:18
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.