The Feeling Skin: emoties doorgeven via een iPhone-hoesje

The Feeling Skin is een iPhone-hoes die met kleuren aangeeft welke emoties je vrienden hebben. Ook kun je emoties doorgeven via een app.

feeling_skinVia Twitter en Facebook kun je wel berichtjes uitwisselen, maar je voelt niet echt wat de andere persoon voelt. The Feeling Skin probeert daar wat aan te veranderen met een sociaal netwerk waarmee je ook humeur en emoties kunt weergeven. Twelve Monkeys Company heeft een smartphone-app gemaakt waarmee je je stemming kunt vastleggen, bijvoorbeeld in een korte video of een audio-opname. Je kunt die stemming met anderen delen. Via de bijbehorende iPhone-hoes kunnen anderen zien hoe de stemming is. Het kost $59 (early bird) om mee te doen via Kickstarter. Buiten de VS komt daar nog $10 bij.

De hoes is geschikt voor iPhone 5/5s en bevat ingebouwde ledlampjes om de emotie weer te geven. Om anderen te vragen hoe het gaat raak je een pulsknop op de achterkant van de beschermhoes aan. Omdat waarschijnlijk niemand gek genoeg is om voor een paar tientjes een ’emotiecase’ aan te schaffen, hebben de bedenkers er iets functioneels in gestopt: je kunt The Feeling Skin ook meteen gebruiken als reservebatterij. Er zit een batterij met een capaciteit van 1450 mAh in, om te zorgen dat je je iPhone ongeveer tweemaal zo lang kunt gebruiken. Ook kun je je iPhone synchroniseren zonder ‘m uit de case te halen.

the-feeling-skin-concert

Om dit idee te realiseren heeft Twelve Monkeys Company $40.000 nodig via Kickstarter. Vanaf juli kunnen de eerste Feeling Skins al op de deurmat vallen bij de vroege kopers. Het is nog maar de vraag of dit project slaagt. Eerdere pogingen om via smartphones emoties door te geven, bijvoorbeeld door trillingen of een gloeiend scherm, zijn niet erg doorgebroken. Misschien trekt het vooral mensen die een relatie op afstand hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2014, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.