iKids week 10: Planet Pirate, Vliegende Vogels en SpangaS Testjes

In deze iKids komen 3 leuke nieuwe apps voor iPad aan bod: memory-spel Vliegende Vogels, de nieuwe app van SpangaS en Planet Pirate met 100 spellen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

vogelsIn deze iKids komen weer een aantal vrolijke apps aan bod, zoals het het leuke Vliegende Vogels en het uitgebreide Planet Pirate. Vliegende Vogels is een soort voorbijvliegend memory-spel, waarbij kinderen allerlei kwetterende vogels met elkaar moeten verbinden. Planet Pirate noemt zichzelf een planeet met 7 ingebouwde apps, maar deze kun je ook gewoon als in-app aankopen zien. Gelukkig zitten er ook gratis spellen bij en kun je betaalde onderdelen altijd even gratis uitproberen. Ook leuk: er is eindelijk weer een goede app voor kinderen van negen jaar en ouder uitgebracht, genaamd SpangaS Testjes. Met die app kunnen tieners zichzelf en elkaar beter leren kennen.

Vliegende Vogels

Vliegende Vogels blaast in de App Store nogal hoog van de toren. Kinderen zouden met deze app hun ‘fijne motoriek oefenen’ en ‘hun vaardigheden in het oplossen van problemen, concentratie en geheugen verbeteren’. Wij vinden dat enigszins overdreven voor een app die je maar één ding laat doen. In dit geval: voorbijvliegende vogels naar hun soortgenoten slepen. Op het scherm komen meer dan 100 verschillende vogels voorbij vliegen, die allemaal een eigen geluid maken. Van kip tot flamingo. Kinderen moeten proberen om vogels van dezelfde soort naar elkaar toe te slepen, en daarmee verdienen ze punten. De vogels zelf zijn prima getekend en het idee van een vliegend memory-spel is leuk bedacht. We mogen het dan niet helemaal eens zijn met de loze educatieve claims die de ontwikkelaars in de App Store doen, we kunnen ons best voorstellen dat jonge kinderen zich met deze app kunnen vermaken. De gratis versie van Vliegende Vogels heeft reclame, minder spellen en minder vogelsoorten dan de betaalde.

Downloaden: Vliegende Vogels (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Vliegende Vogels (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

vliegende vogels

SpangaS Testjes

vragen spangasEr komen niet zoveel goede apps voor kinderen van 9 tot 11 jaar in de App Store uit, dus als het een keer wel zo is zijn wij er als de kippen bij. Ook als de app alleen voor iPhone beschikbaar is. SpangaS Testjes voor iPhone is de bijbehorende app van de populaire jeugdserie SpangaS, die elke schooldag om 19:00 bij Zapp wordt uitgezonden. Met de app kun je erachter komen hoe goed jij jezelf kent, hoeveel je van je vrienden weet en hoe goed zij jou kennen.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontdekken wat wat voor klasgenoot ze zijn, hoeveel lef ze hebben of op welke Spanga ze lijken. Daarnaast kunnen ze vrienden uitdagen voor een test in de categorie liefde & vriendschap, school & vrije tijd of persoonlijk. Via de testjes kunnen ze erachter komen hoeveel ze van elkaar weten, voor elkaar over hebben of dat ze elkaar nog beter moeten leren kennen.

Downloaden: SpangaS Testjes (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Planet Pirate

Planet Pirate is een vrolijke app voor kinderen tot 5 jaar. In de piratenplaneet vind je zes verschillende apps, waarover 100 piratenspelletjes zijn verdeeld. Twee apps zijn helemaal gratis, vier andere onderdelen kosten €1,79 maar kun je wel gratis uitproberen. Eenmaal binnen in de app lopen de opdrachten erg uiteen. Zo zijn er spelletjes voor de allerkleinsten, maar ook games die je met het hele gezin kunt spelen. Er zijn piraten-kleurplaten, memory-spellen en allerlei puzzels die je in elkaar kunt zetten. 100 spelletjes klinkt als een heleboel, maar ze duren niet erg lang en zijn ook niet al te moeilijk. Gelukkig kun je elk onderdeel gratis uitproberen om te kijken hoe jouw kind het wel uitdagend genoeg vindt. Planet Pirate is zowel on- als offline te gebruiken en heeft geen reclames. De betaalde onderdelen zijn beveiligd met een code.

Downloaden: Planet Pirate (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

planet pirate

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.