SXSW iTunes Festival-kanaal beschikbaar gesteld op Apple TV

Apple heeft de iTunes Festival-app beschikbaar gesteld op de Apple TV. Het kanaal toont volgende week concerten.

Apple TV SXSW iTunes Festival icoonHet iTunes Festival-kanaal is weer op de Apple TV beschikbaar gesteld. Hiermee kun je vanaf aanstaande week live meekijken naar de concerten op South By Southwest (SXSW). Afgelopen week werkte Apple de iOS-app voor iTunes Festival ook al bij met nieuwe streams en een ander ontwerp. De live-concerten zijn ditmaal wel wat lastiger te volgen dan eerdere iTunes Festival-optredens. SXSW vindt plaats in Austin, Texas, flink wat tijdzones van ons verwijderd. Een aantal optredens zijn daarom in het midden van de nacht.


Normaal gesproken vindt iTunes Festival plaats in Londen. Hopelijk krijgen we later dit jaar alsnog een Europees iTunes Festival: het feest op SXSW wijkt namelijk nogal af van eerdere iTunes Festivals. Normaal vindt het evenement een maand lang plaats, met concerten verspreid over bijvoorbeeld de hele maand september. Op SXSW duurt iTunes Festival van 11 tot en met 15 maart.

Apple TV SXSW iTunes Festival app

De eerder bijgewerkte iOS-app van iTunes Festival zorgde voor wat ophef afgelopen week. De goed geïnformeerde Apple-insider John Gruber had gehoord dat de app iOS 7.1 zou vereisen – en dat iOS 7.1 dus nog voor het iTunes Festival uit zou komen. Uiteindelijk verscheen helaas een andere versie met iOS 7.0-ondersteuning in de App Store.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.