star-walk-kids-icoon-groot

iKids week 37: Star Walk Kids, Lasso Kid en meer

In de iKids van week 37 lees je over sterrenkijk-app Star Walk Kids, prentenboek Hoedaapje en ontsnapte dieren vangen in Lasso Kid.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

HoedaapjeIn deze aflevering van de iKids hebben we grote namen voor de allerkleinsten. In navolging van het populaire Star Walk en Star Walk 2 kunnen nu ook peuters en kleuters het heelal gaan ontdekken met het nieuwe Star Walk Kids. Lasso Kid is een gratis behendigheidsspel in een prettig vormgegeven app. Als laatste komt het interactieve prentenboek Hoedaapje aan bod. Hoedaapje wil de nieuwe beste vriend van je kinderen worden door hen uit te nodigen voor nuttige én leuke activiteiten.

Star Walk Kids – Astronomy for Children

De prijswinnende app Star Walk is nu ook voor jongere kinderen uitgebracht. Met deze variant van de populaire sterrenkijk-applicatie kunnen zij de eerste stappen maken in de wondere wereld van de astronomie. Ook in deze app kan je de camera van de iPhone of iPad naar de hemel richten, waarna via toegevoegde realiteit alle sterren op het scherm verschijnen. In een getekende interface ontdek je interessante sterrenweetjes zowel via tekst als via tekeningen en korte filmpjes. Een fijne bijkomstigheid is het feit dat er ook nog wat te leren valt: bijvoorbeeld waarom de zon zo belangrijk is en hoe je door gebruik van de sterren het noorden kan bepalen. Als kers op de taart kan je de real-time locatie van het ruimtestation ISS bekijken. De app is Engelstalig maar sowieso is het leuk om er als ouder even naast te gaan zitten. Zo kunnen jullie samen het heelal ontdekken.

Lasso Kid

Lasso kidVoor kinderen van 3 tot 5 jaar is Lasso Kid een aardig spel waarin ontsnapte boerderijdieren gevangen moeten worden. Door touwen van een paaltje in de wei om een of meerdere dieren te ‘werpen’ kun je levels behalen. Een lastigheidje: de dieren moeten wel van dezelfde soort zijn. Als je niet alle dieren vast weet te leggen nemen je varkens, schapen, koeien of paarden snel de benen. Waar Lasso Kid in eerste instantie een makkelijk spel lijkt te zijn, worden er al snel obstakels toegevoegd waarbij menig volwassene zich eventjes achter de oren moet krabben. Er is één wereld beschikbaar met 15 uitdagingen, daarna kun je besluiten om vier extra werelden te kopen voor 2,69. Sinds de laatste update kun je in het slecht vertaalde maar duidelijke menu alle in-app aankopen en reclames verbergen. Een prima toevoeging voor deze gratis app.

Hoedaapje

De ontwikkelaar van de populaire apps Slaap Lekker, Little Fox Music Box en Knuffel Zoo heeft nu Hoedaapje uitgebracht, waar meer dan een jaar aan is gewerkt. Het lieve diertje is een ontwerp van bekroond prentenboekauteur Chris Haughton. In de Nederlanstalige applicatie, geschikt voor kinderen tot 5 jaar, heeft het aapje hulp nodig bij alledaagse dingen in huis. Zo kan je met hem praten over de telefoon, verstoppertje spelen, verhalen lezen en muziek maken op de saxofoon. Ook heeft Hoedaapje leuke dansjes voor je in petto. Al met al is deze prentenboek-app met geestige illustraties een aanrader.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.