iwatch-concept-zoveel

Ontwikkelaars al bezig met iWatch-apps

Apple's iWatch werkt met apps en enkele grote ontwikkelaars hebben al softwaretools gekregen om apps te maken.

iwatch-concept-zoveelApple’s komende wearable, die in het spraakgebruik iWatch wordt genoemd, zal werken met apps van derden. Er zijn al enkele grote ontwikkelaars die een software-ontwikkelkit (SDK) in handen hebben gekregen en bezig zijn apps te maken. Dat zeggen welingelichte bronnen. De SDK is “zeer recent” naar deze ontwikkelaars gestuurd, waarschijnlijk om te zorgen dat Apple straks op het podium alvast enkele apps kan demonstreren. Andere ontwikkelaars kunnen na de aankondiging aan de slag. De verwachting is dat de iWatch pas in de loop van 2015 op de markt komt, dus ontwikkelaars hebben nog een paar maanden de tijd om hun apps aan te passen.


Apple’s iWatch wordt naar verwachting op dinsdag 9 september onthuld. Het horloge, polsbandje of andere vorm van wearable, zal echter pas in 2015 in de winkel liggen, is de verwachting. Misschien heeft dat te maken met die apps van derden: ontwikkelaars hebben straks alle tijd om hun apps aan te passen met de SDK die Apple dinsdag beschikbaar stelt.

De geluksvogels die de SDK al in handen hebben gekregen zijn grote partijen met bekende namen, die sociale netwerken en diensten aanbieden. Ze hebben al apps voor de iPhone en iPad ontwikkeld en kregen een pre-release versie van de SDK voor wearables. Omdat ze een geheimhoudingsverklaring hebben getekend, wil niemand zeggen om welke partijen het gaat:

“A small handful of high-profile social network and services companies with apps on the iPhone and iPad App Store have already been seeded with a pre-release version of the Apple SDK (Software Development Kit) for wearables under strict non-disclosure agreements.”

De iWatch gaat waarschijnlijk nauw samenwerken met de iPhone, maar bevat ook eigen sensoren om je lichaamsbeweging en activiteiten te meten. Ook zou de iWatch wel eens NFC-functies kunnen bevatten, zodat je ermee kunt betalen zonder je iPhone tevoorschijn te halen. Allerlei eerder aangekondigde nieuwe iOS 8-functies sluiten perfect aan op de iWatch, zoals HealthKit, HomeKit en extensies.

Dinsdagavond 9 september vanaf 19:00 uur houden we je op de hoogte van alle aankondigingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.