Star Walk voor iPhone en iPad: sterren kijken met iOS 7 interface

Sterrenkijk-app Star Walk voor iPhone en iPad heeft -geheel in lijn met iOS 7- een nieuwe interface, met platte knoppen en ander lettertype.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Star WalkDe populaire sterrenkijk-app Star Walk heeft vannacht een update met een vernieuwde interface gekregen. De stijl van de app nu is volledig in lijn met iOS 7, met een rustige en platte interface. Daardoor is het een stuk makkelijker om sterren te kijken en objecten te vinden. Ook de bediening is prettiger, met overal platte knoppen en iconen, en een nieuw en duidelijker lettertype. Verder nieuw: er zijn nu gegevens voor de komeet ISON toegevoegd, en alle transparante elementen en vensters hebben nu een vervagend “blur” effect.

Bij Star Walk hoef je eigenlijk niets te doen: je richt de iPhone of iPad naar de sterrenhemel en krijgt vervolgens een plattegrond wat er te zien is. De app toont sterren, sterrenstelsels, satellieten en meer en de informatie wordt daarbij realtime bijgewerkt. In de app vind je nu volledige informatie en 3D-satellietmodellen van GLAST, Ajisai, COROT, Genesis I, Genesis II, INTEGRAL, GPS Group en meer. Star Walk beschikt ook over een rood gekleurde nachtmodus, omdat het felle licht van de normale weergave de accommodatie van het oog aan het donker zou verstoren. Het duurt namelijk ongeveer veertig minuten tot een uur voordat onze ogen zich volledig op zien in het donker aanpassen.

starwalk

Om de beste momenten voor sterren kijken te plannen brachten de makers van Star Walk vorige maand overigens Sky Live uit, een soort weerbericht voor de sterren. Die app geeft je een prognose van hoe helder de hemel zal zijn tot zeven dagen van tevoren, afhankelijk van de maan, bewolking, weerbericht, en lichtvervuiling. Daarnaast geeft hij ook statistieken voor het opkomen en ondergaan van de zon, de maan, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, en het Internationale Ruimtestation.

Downloaden: Star Walk (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Star Walk HD (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2013, 14:38
Categorie Onderwijs
Onderwerpen interface, star walk, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.