peppas-sportdag-icoon

iKids week 30: Peppas Sportdag, Zappelin en meer

In de iKids van week 30 lees je over de Nederlandse vertaling van Peppas Sportdag, tiener-app Monster High en het vernieuwde Zappelin.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

peppas-sportdag-icoonIn deze iKids lees je over de nieuwste app van Peppa het biggetje, een favoriet tv-personage van veel peuters en kleuters. Met de app Peppas sportdag, die net naar het Nederlands is vertaald, kunnen kinderen in hun eentje maar ook met het hele gezin alle activiteiten doen die bij een sportdag horen, zoals touwtrekken en verspringen. Ook leuk: Monster High Ghouls and Jewels is een app voor tieners die zich afspeelt op een middelbare school met scholieren die zombies, monsters of geesten zijn. Voor de kleintjes is de bijgewerkte app van Zappelin nog een aanrader, want daar kunnen kinderen naast spelletjes spelen, liedjes zingen en filmpjes kijken nu ook naar Radio Zappelin luisteren.

Zappelin

De applicatie van Zappelin is recentelijk helemaal vernieuwd, en daar zijn de fans blij mee. In de populaire applicatie speel je spelletjes, lees je verhaaltjes, maak je tekeningen en zing je liedjes met Nienke en Cor Bakker. Ook kun je live Zappelin kijken en afleveringen van Zappelin terugzien. Nu de app is bijgewerkt kun je bovendien Radio Zeppelin luisteren en filmpjes afspelen met iOS 5. Dat laatste was een tijd lang niet meer mogelijk en dat was veel ouders met een oudere iPad een doorn in het oog. Gelukkig is dat probleem nu opgelost. Ook handig: in Zappelin kun je tijdelijk tv-programma’s opslaan waardoor je ze ook onderweg kunt kijken.

zappelin

Monster High Ghouls and Jewels

monster highHet populaire nieuwe spel van Mattel met monsterthema richt zich op tieners en dat is duidelijk te merken. Zo speelt het verhaal zich af op een middelbare school waar het altijd Halloween lijkt te zijn. Ieder karakter is een ghoul: een demon of boze geest, maar dan modieus gekleed. Je kan allerlei ‘enge’ outfits en diamanten voor jouw karakter bij elkaar spelen in meer dan 100 levels met spelletjes. Onderweg ontmoet je spannende figuren als Draculaura en Frankie Frankenstein. Monster High Ghouls and Jewels is gratis, maar voor extra’s zoals nieuwe bundels met goud betaal je via in-app-aankopen.

Peppas Sportdag

Peppas sportdag is de zoveelste app in de reeks van Peppa Pig die recentelijk naar het Nederlands is vertaald. En ook dit verhaal van het populaire tv-personage heeft weer alles in zich om een succes te worden. In de app kunnen kinderen lekker aan het sporten slaan in zes interactieve spellen. Ieder onderdeel kan door één of meerdere spelers worden gedaan, zodat je ook met het hele gezin aan de slag kan. Denk aan activiteiten als hindernisloop, verspringen, ijsjes maken en touwtrekken. Net als in de andere applicaties van Peppa Pig is er een stickerboek waar beloningen in kunnen worden geplakt. Peppas sportdag is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

peppas-sportdag-groot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.