optimizeme icoon groot

OptimizeMe iPhone-app werkt beter samen met Jawbone UP

OptimizeMe heeft een update gekregen en werkt beter samen met de Jawbone UP activiteitentracker.

optimizeme icoon grootDe app OptimizeMe heeft een update gekregen, waardoor het beter samenwerkt met de fitnessarmband Jawbone UP en UP24. Je kunt met OptimizeMe nu je slaap, actieve minuten, stappen, gewicht, lichaamsvet en calorieën inlezen, die je eerder met de UP of UP24 hebt geregistreerd. Een deel van die data meet je automatisch (zoals stappen), de rest moet je handmatig invoeren in de app (zoals voeding). Een week geleden kreeg de officiële UP by Jawbone-app nog een update, waarin allerlei functies voor voeding werden toegevoegd. Die zijn erop gericht om je bewuster te laten eten.

Het is eigenlijk opmerkelijk hoe goed Jawbone zich hersteld heeft van de eerdere problemen rondom de Jawbone. Jawbone gaf geld terug aan de eerste kopers, deelde gratis armbanden uit aan betatesters en kwam uiteindelijk met de Jawbone UP24. Ondanks de wat hoge prijs is de Jawbone UP24 (€150) een van de bestverkochte activiteitentrackers in Nederland.

OptimizeMe-record-your-day

Je bent niet verplicht om de OptimizeMe-app in combinatie met Jawbone te gebruiken, maar het geeft je wel wat meer mogelijkheden. Zoals we eerder al in een wat langere bespreking noemden, kun je met OptimizeMe alle aspecten van je leven in kaart brengen – maar om niet overspannen te worden is het handig om daarbij te focussen op de aspecten die je wilt verbeteren. Je gewicht bijvoorbeeld, of nagelbijten. In de vernieuwde app kun je items nu sorteren op het profielscherm. Ook wordt er elke drie dagen een backup van alle gegevens op Dropbox gemaakt, als je dat wilt. Lukt de backup niet omdat je je account nog niet hebt gekoppeld, dan waarschuwt de app.

OptimizeMe kreeg afgelopen maart nog een grote update, waarbij ondersteuning voor de M7-bewegingschip in de nieuwste iPhones werd toegevoegd. De app kan automatisch stappen tellen en kreeg ook een functie voor vrouwen om de menstruatiecyclus bij te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 8:54
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.