iKids week 8: Pango Hide & Seek en Bubl Draw

In deze iKids: het verstopspelletje Pango Hide & Seek en de intuïtieve kleur-app Bubl Draw. Allebei leuke apps voor kinderen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

bublIn de iKids van vorige week las je over de opvolgers van een aantal bekende apps, zoals Fiete en Dr. Panda. Deze week lees je juist over twee spiksplinternieuwe apps, waar we nog niet eerder over schreven. Het leuke Bubl Draw lijkt op geen enkele andere app, door kinderen op een intuïtieve manier te laten experimenteren met kleuren en muziek. Pango Hide & Seek doet qua uiterlijk iets bekender aan, maar is desalniettemin een fraaie interactieve app, waarin kinderen voorwerpen kunnen zoeken in 15 verschillende werelden.

Bubl Draw

Het innovatieve Bubl Draw is een app die muziek gebruikt om te tekenen. De applicatie is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun artistieke waarneming van vorm, kleur en geluid. Dat klinkt als een hele mond vol, maar de bijzondere app is moeilijk anders uit leggen. Kinderen kunnen op een intuïtieve manier met kleurtjes, muziek en vormen aan de slag. Al snel merk je dat iedere elke kleur een corresponderend muziekinstrument heeft. De toon van dit instrument verandert wanneer de tekening van vorm verandert. Lijnen en vormen worden zo omgezet in muzikale melodieën. Op die manier is Bubl Draw eigenlijk een eigen muziekdoos met kleuren en vormen. Bubl Draw staat op dit moment als beste nieuwe app in de App Store.

Downloaden: Bubl Draw (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

music

Pango Hide & Seek

Pango Hide & Seek is een leuk spelletje voor kinderen van drie jaar en ouder. Pango zelf is een blauw wezentje met grote ogen dat zich steeds verstopt. Kinderen moeten hem proberen te vinden. De app heeft meer dan 15 verschillende werelden, variërend van de Afrikaanse savanne tot het spookhuis. Elke omgeving is interactief, dus je kunt overal op tikken om geluiden te horen of animaties te bekijken. Naarmate een kind verder in het spel komt worden de werelden moeilijker. Extra leuk: naast Pango zijn in elke wereld ook nog een aantal andere kleine voorwerpen verstopt: het hartje, de klaver en de sleutel.

Downloaden: Pango Hide & Seek (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

pango

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.