Labo Pebble Art

iKids week 48: Avonturen Speelplaats, Pebble Art en meer

In de iKids van week 48 de zes spellen in Avonturen Speelplaats, gaan we vogelhuisjes bouwen in Duckie Deck Bird Houses en stenen verven in Labo Pebble Art.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Labo Pebble ArtOuders met kinderen van drie tot zes jaar, opgelet. Deze iKids bespreekt drie spiksplinternieuwe apps die speciaal geschikt zijn voor deze leeftijdscategorie. Veel spel en veel creativiteit dus. Zo kunnen kinderen in Avonturen Speelplaats een middeleeuwse wereld ontdekken vol leuk geanimeerde spellen met prinsessen en draken. In Duckie Deck Bird Houses kunnen er allerlei vogelhuisjes voor de vogels worden ontworpen, geheel naar eigen smaak. Met Labo Pebble Art kun je tot slot figuren en dieren maken met verschillende stenen, die tot leven komen als je ze inkleurt.

Avonturen Speelplaats

Ridders, draken en prinsessen, het zijn de vaste ingrediënten van menig sprookje. In de app Avonturen Speelplaats komen ze terug in zes verschillende spellen, te vinden in een groen landschap achter de kasteelmuren. Zo moet je bijvoorbeeld de prinses in evenwicht houden op een hangbrug en kun je in de wereld van de Maya’s de juiste figuren selecteren om reeksen af te maken. Geestig: er zijn draken die scheetjes laten in een bepaalde volgorde, die kinderen moeten onthouden om sterren te verzamelen. Voor ouders is het handig dat je de speeltijd kunt instellen en er geen reclames in de app voorkomen. Avonturen Speelplaats is leuk geanimeerd, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud en sinds kort Nederlandstalig.

Labo Pebble Art

Nog zo’n spel waar kinderen hun creativiteit kwijt kunnen: Labo Pebble Art. In dit spel voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud kun je met allerlei verschillende stenen dieren, insecten of figuurtjes creëren. Die mag je inkleuren zodat je er spellen mee kunt spelen. Maak bijvoorbeeld een hond van stenen, kleur hem in en wek hem tot leven. Nu kun je er mee over het strand rennen. Ook leuk: maak een kip en red zijn leven door de hete regenworm die hij heeft opgegeten te blussen met een verkoelende regenbui. Iedere steencreatie kun je als een echte kunstenaar ophangen in je eigen galerie.

Duckie Deck Bird Houses

Duckie Deck Bird Houses Net als Avonturen Speelplaats is Duckie Deck Bird Houses geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. In de applicatie, sinds kort in de App Store te vinden, ga je voor een vrolijke roze vogel een eigen vogelhuisje ontwerpen. Om te beginnen kies je een fijne boom om in te wonen, daarna bepaal je het ontwerp. Een gezellig hobbitmodelletje of juist een klassiek vogelpaleis: alles is mogelijk. Om de boel nog een beetje op te leuken kun je verschillende materialen gebruiken, van spijkerstof tot gras. Vervolgens voeg je accessoires toe zoals bloemen, een deurbel of een schoorsteen. Uiteindelijk maak je het plaatje compleet door je nieuwe creatie te verven. Duckie Deck Bird Houses is Engelstalig maar maakt amper gebruik van taal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.