lattjo-bowling

IKEA gaat speelgoedcollectie met app uitbrengen

IKEA gaat de LATTJO-speelgoedcollectie uitbrengen, met voor het eerst een speelgoed-app. Die lijkt echter verdacht veel op de Monument Valley-game van Ustwo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

lattjo-appAlles gaat digitaal, dus ook de speelgoedcollecties bij IKEA. De Zweedse meubelgigant gaat voor het eerst een speelgoed-app uitbrengen, die is bedoeld om kinderen socialer te laten spelen. Wij vinden dat de game, die al te zien is op de officiële IKEA-website wel erg veel lijkt op Monument Valley. Zo armzalig is het bedrijf toch niet, dat ze een bestaande succesvolle game moeten kopiëren?

“IKEA neemt spelen behoorlijk serieus” begint het persbericht over de nieuwe speelgoedcollectie LATTJO, die vanaf komende herfst in de winkels ligt. De collectie moet het kind in iedereen naar boven halen. En… er is een primeur. Naast een mix van traditionele (houten) spelletjes, modern speelgoed en een kookboek met spelletjesrecepten bevat de speelgoedcollectie ook een smartphone-app.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe LATTJO-speelgoedcollectie heeft IKEA gebruik gemaakt van de resultaten uit s’ werelds grootste speelonderzoek. Uit dat onderzoek blijkt dat bijna de helft van de kinderen (47%) meer speeltijd met hun ouders wil. De ouders (49%) vinden dat ze te weinig tijd voor hun kinderen hebben en voelen zich daar schuldig over. Ruim 30.000 kinderen en hun ouders deden eraan mee. Daarbij bleek dat de cijfers in Nederland iets gunstiger liggen ten opzichte van de eerder genoemde percentages.

lattjo-bowling

Spelen is volgens IKEA dé manier om samen te ontspannen. “Kinderen zijn vaak creatief”, vertelt Cindy Andersen van IKEA in het persbericht. “Zij verzinnen hun eigen spel. De nieuwe LATTJO collectie bestaat daarom uit speelgoed en verkleedkleren waarmee je je fantasie de vrije loop kan laten.” We wachten nog even af in hoeverre IKEA zelf creatief is geweest, of dat de nieuwe LATTJO-game gewoon een simpele rip-off van Monument Valley is. In het persbericht staat nergens dat ze hebben samengewerkt met Ustwo, de makers van Monument Valley – die op hun beurt weer waren geïnspireerd door de prenten van Escher.

De LATTJO collectie met de bijbehorende app is vanaf eind dit jaar verkrijgbaar bij IKEA.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 12:52
Categorie Apps
Onderwerpen game, ikea, kinderen, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.