smartphone-interface-audi

Nieuwe Audi A4 voorzien van CarPlay

De Audi A4 is vanaf de herfst leverbaar met Apple's CarPlay. Audi was een van de laatste autofabrikanten die zich aansloot bij CarPlay.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Audi heeft de nieuwe A4 voorgesteld en dat werd tijd, want het voorgaande model rijdt al 7 jaar rond. In het 2015-model van de Audi A4 en Audi A4 Avant is meteen ondersteuning voor CarPlay toegevoegd. Je moet dan wel de optionele Audi Smartphone Interface hebben, waarmee je toegang krijgt tot CarPlay en Android Auto. Alle geschikte smartphones sluit je aan via de usb-poort in de auto. Je moet hiervoor minimaal iOS 7.1 of Android Lollipop hebben.

De Audi A4 Avant is te bewonderen op de website van Audi. Daar is alleen een glimp van de multimedia-interface te zien, met naar eigen zeggen ‘begrijpelijke menu’s‘.

smartphone-interface-audi

Met de optionele Audi smartphone interface zijn Apple Car Play en Android Auto aan boord, voor een volledige integratie van uw telefoon.
Door een iOS- of Android-smartphone op de USB-poort aan te sluiten, verschijnen de telefoonfuncties in een apart MMI-menu. Dit werkt voor de navigatie, telefoonfuncties, muziek en specifieke apps zoals Spotify en WhatsApp. De auto ondersteunt iOS 7.1 en nieuwer en Android 5.0 Lollipop en nieuwer.

In de auto vind je ook een audiosysteem van Bang & Olufsen met 3D-geluid, 16-kanaals versterker, 19 luidsprekers en meer duur spul. Audi was een van de laatste autofabrikanten die zich aansloot bij CarPlay. Ze gaven aanvankelijk aan, dat ze alleen Android wilden ondersteunen. Uiteindelijk gingen ze toch overstag. Of ze ook meteen voor de draadloze CarPlay-variant in iOS 8.4 hebben gekozen, is nog onduidelijk. Meer over CarPlay lees je in ons Dossier CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 16:04
Categorie Diensten
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.