Fitbit Versa Lite blauw

Fitbit kondigt vier goedkopere wearables aan: Fitbit Versa Lite, Inspire en meer

Fitbit vernieuwt vandaag het complete productassortiment en brengt vier nieuwe wearables uit, waaronder de Fitbit Ace 2, Versa Lite Edition en Inspire (HR). Tegelijk verdwijnen de Zip, Flex en Alta uit het assortiment.

iCulture kreeg tijdens een persbijeenkomst alvast een voorproefje van de nieuwe producten. Het gaat in totaal om drie nieuwe fitnessarmbanden en een nieuwe smartwatch. De Versa-familie krijgt uitbreiding met de Lite Edition, een betaalbare smartwatch voor dagelijks gebruik die vooral is gericht op jonge en stijlbewuste mensen die voor het eerst een smartwatch kopen. De Inspire HR en Inspire zijn instapmodellen voor mensen die voor een betaalbare prijs willen werken aan een bewuster leven. En de Fitbit Ace 2 is een waterdichte activiteitstracker met kleurrijke accessoires voor kinderen vanaf 6 jaar.

Fitbit Versa Lite Edition

De Fitbit Versa Lite Edition is een smartwatch voor dagelijks gebruik die alle belangrijke fitness- en productiviteitsfuncties bevat. Workouts op het scherm, de Fitbit Pay-betaalfunctie en muziek opslaan en afspelen ontbreken echter. Ook is de Lite Edition niet voorzien van Wi-Fi. Om het installeren van updates via Bluetooth te versnellen heeft Fitbit iets slims bedacht: telkens wanneer het horloge contact maakt met de iPhone-app wordt ongemerkt een klein deel van de update binnengehaald. Zodra dit compleet is kan de update worden geïnstalleerd.

Fitbit Versa Lite blauw

De Versa Lite is verkrijgbaar in vier kleuren: wit, lila, magenta en zeeblauw. Er komen nieuwe accessoires in de vorm van siliconen polsbandjes en hybride geweven bandjes in streepdessin. Daarnaast zijn alle bestaande Versa-accessoires ook geschikt voor de Versa Lite. De prijzen variëren van €29,95 tot €99,95.

Versa-familie
Links de Versa Lite, rechts de normale Versa. Het design is hetzelfde gebleven, de functies en kleuren verschillen wel iets.

Met een prijs van €159,95 is dit de goedkoopste smartwatch die Fitbit tot nu toe heeft uitgebracht. Functies die erin zitten zijn onder andere automatische activiteitenregistratie, 24/7 hartslagmeting met PurePulse en slaapregistratie. Daarnaast zitten er meer dan 15 trainingen, Connected GPS en een SpO2 zuurstofverzadigingssensor in. De batterijduur is ruim vier dagen.

Versa Lite in zeeblauw

We gaan de komende dagen de Fitbit Versa Lite testen, zodat we over onze ervaringen kunnen vertellen. Daarbij zal uiteraard ook de nadruk liggen op de verschillen met de Apple Watch. Eén verschil is meteen al zichtbaar: de prijs van de Versa Lite ligt een stuk lager dan die van de Apple Watch, maar dat betekent helaas ook dat er wat minder functies in zitten. Toch kan het voor beginnende smartwatch-gebruikers een goed alternatief zijn.

Bekijken: Fitbit Versa Lite bij Coolblue: €159,95

Fitbit nieuwe producten 2019

Fitbit Inspire en Inspire HR

De Fitbit Inspire is bedoeld voor mensen die voor het eerst een fitnesstracker kopen en geen smartwatch nodig hebben. De gewone Fitbit Inspire kost €69,95 en biedt alle essentiële fitness- en gezondheidsfuncties, zoals automatische bewegingsregistratie, trainingen en slaapanalyse. Je krijgt ook herinneringen om te bewegen en kunt een timer en stopwatch gebruiken om je tijd bij te houden.

Fitbit Inspire

Daarnaast is er de Fitbit Inspire HR met hartslagmeter, die met €99,95 iets duurder is. Deze meet 24/7 je hartslag, heeft Connected GPS en kan ook slaapfases herkennen. Met Relax-ademhalingsbegeleiding kun je ook aan je stress werken. Deze fitnessarmband gaat 5 dagen mee en is dag en nacht te gebruiken.

Bekijken: Fitbit Inspire bij Coolblue: €69,95
Ook verkrijgbaar: Fitbit Inspire HR bij Coolblue: €99,95

Fitbit Ace 2

De Fitbit Ace 2 is de opvolger van de al eerder uitgebrachte Fitbit Ace en is geschikt gemaakt voor nog jongere kinderen, namelijk vanaf 6 jaar. Hiermee kunnen kinderen gezonde gewoontes aanleren en gaan ze (hopelijk) meer bewegen. De sensor zelf is in feite identiek aan die van de Inspire, maar er zit een dikkere en feller gekleurde stootrand rondom. Als kinderen wat ouder worden kunnen ze het kinderbandje vervangen door een nieuw bandje van de Inspire.

Fitbit Ace 2

Er zijn voor de Ace 2 allerlei gekleurde accessoires in leuke patronen verkrijgbaar. Ook levert Fitbit bij de Ace 2 een aantal interactieve wijzerplaten mee, met grappige figuurtjes. Met avatars en profielfoto’s kunnen kinderen hun profiel in de Fitbit-app persoonlijker maken. En via het Fitbit Family-account kunnen ouders de activiteiten van hun kinderen volgen.

Bekijken: Fitbit Ace 2 bij Coolblue: €69,95

Verkrijgbaarheid nieuwe Fitbit-producten
Alle genoemde fitnesstrackers en smartwatches geven toegang tot het Fitbit-platform. Daarnaast komt er een vernieuwde versie van de app, met een dashboard dat nog meer opties biedt om te personaliseren en meer informatie geeft. De update bevat ook Fitbit Focus, een nieuw onderdeel bovenaan het dashboard met relevante informatie, berichten en tips om je als gebruiker nog meer betrokken en gemotiveerd te houden.

Fitbit Versa Lite Edition, Inspire HR en Inspire komen in maart 2019 beschikbaar via winkels zoals Coolblue, bol.com, Media Markt en BCC. De Ace 2 is vanaf het begin van de zomer 2019 verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.