Simple Habit

Simple Habit maakt van mediteren een gewoonte

De meditatiesessies van Simple Habit kun je overal uitvoeren en zijn gericht op zowel specifieke momenten als meer algemene doeleinden. Een goed hulpmiddel om van je stress af te komen dus.

Stress kennen we allemaal wel. Of het nu om af en toe eens een drukke dag gaat of langere perioden waarin de drukte niet lijkt te eindigen, stress is tegenwoordig een vast onderdeel van het leven van velen. Yunha Kim, die eerder een app ontwikkelde om reclames op het vergrendelscherm van Android te plaatsen, heeft een app gemaakt om hier iets aan te doen. Met Simple Habit geeft ze je korte meditatiesessies die je overal kunt uitvoeren.

Simple Habit

Simple Habit: kom van stress af met meditatie

Net als stress is ook mindfulness tegenwoordig een bekend onderwerp. Er zijn dan ook al vele apps die zich hier op richten, zelfs van Apple zelf: Breathe voor WatchOS 3. Maar volgens Kim is Simple Habit anders, omdat het een Netflix-achtig model heeft. De app is gratis te installeren, er is een korte introductie om je te laten zien hoe de ervaring is, maar om volledige toegang te krijgen moet je betalen. Dit doe je door middel van een abonnement. Je betaalt vier dollar per week, vijftien dollar per maand of 120 dollar per jaar.

Simple Habit 7 dagen gratis Simple Habit Screenshot

Waar betaal je voor?
Voordat je daadwerkelijk gaat betalen, wil je misschien wel weten waar je nu eigenlijk geld voor neerlegt. Voor de app heeft Kim ongeveer dertig experts verzameld die lessen toevoegen. Deze lessen kunnen erg specifiek zijn – bijvoorbeeld “ik ben op werk en gestrest” – maar ook algemeen, zoals een meditatie voor in de ochtend. Naast de experts wordt er ook gewerkt met een psycholoog van Harvard, zodat ze zeker weten dat de lessen je daadwerkelijk helpen te ontspannen.

De sessies verschillen van vijf minuten tot dertig minuten, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste uitkomt. Als je de app downloadt krijg je één week gratis lessen.

Voordelen van meditatie

Volgens Simple Habit zelf zitten er vele voordelen aan meditatie en natuurlijk aan het gebruik van de app. Zo kun je je aandachtsspanne en geheugen al in één week verbeteren, slaap je beter en sneller en wordt je er creatiever van. Daarnaast zou het een positieve invloed hebben op je geluksgevoel in relaties en zou je je emotioneel gezien beter voelen. Elf uur aan meditatie zou volgens Simple Habit zelfs leiden tot veranderingen in je hersenen, waardoor je je beter kunt focussen en jezelf beter kunt beheersen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2016, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen app, meditatie, mindfulness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.