iCloud Drive opslag prijzen

Apple verlaagt prijzen voor iCloud nu definitief

Apple heeft nieuwe prijzen voor iCloud-opslag vastgelegd. Ze zijn lager maar nog steeds niet goedkoper dan de bekende concurrenten zoals Dropbox en Google Drive.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iCloud DriveEr werd niet over gesproken tijdens het iPhone-event dinsdagavond, maar al snel na de presentatie werd bekend dat Apple de prijzen van haar iCloud-opslag heeft vastgelegd. De prijzen wijken weinig af van de prijzen die al bekend waren. De meest opvallende verandering is dat het 200GB-abonnement 3,99 euro in plaats van 3,59 euro per maand zal kosten. Iedereen met een Apple ID krijgt nog steeds 5GB opslagruimte gratis.

Prijsplannen voor iCloud

Het upgraden van je iCloud-opslagruimte begint bij een 20GB-prijsplan voor 99 eurocent per maand. 200GB koop je voor 3,99 euro per maand en voor 500GB betaal je 9,99 euro per maand. De grootste variant met 1TB opslag kost 19,99 euro per maand.

Prijzen iCloud opslag

  • 5GB opslag: gratis
  • 20GB opslag: €0,99 per maand
  • 200GB opslag: €3,99 per maand
  • 500GB opslag: €9,99 per maand
  • 1TB opslag: €19,99 per maand

Overgaan van oude naar nieuwe iCloud-tarieven

Apple iCloud abonnement vernieuwdIn de nacht van 10 op 11 september 2014 gingen de nieuwe iCloud-abonnementen en tarieven van kracht. Houders van oude iCloud-abonnementen ontvangen van Apple een e-mail waarin te lezen is dat Apple het duurdere, oude abonnement omzet naar het goedkopere abonnement voor een vergelijkbare of grotere hoeveelheid opslagruimte. Had je een 10GB iCloud-abonnement, dan word je bijvoorbeeld automatisch overgezet naar een 20GB iCloud-abonnement. Apple betaalt het verschil voor de rest van je abonnementsperiode terug. Na de periode wordt het abonnement automatisch verlengd volgens het nieuwe model.

iCulture begrijpt van sommige gebruikers dat ze wel een upgrade van het iCloud-prijsplan hebben, maar nog geen e-mail hebben ontvangen.

Duurder dan de concurrentie

De online opslagruimte van Apple is daarmee prijziger dan de gevestigde concurrentie bij de grootste opslagruimte. Bij Dropbox en Google Drive kost 1TB minder dan de helft van Apple: daar betaal je €9,99 per maand en krijg je zelfs twee maanden gratis als je meteen een jaarabonnement afsluit: dat kost in beide gevallen 100 euro. Bij Microsoft OneDrive krijg je voor dat geld nog meer. Daarbij krijg je voor 99 euro per jaar toegang tot een Office 365 Home-pakket, waarbij maximaal vijf gezinsleden per persoon 1TB opslagruimte krijgen en gebruik kunnen maken van de Office-apps op de iPad. Het 200GB-aanbod kost wel hetzelfde als bij iCloud.

Lees ook: Appgids: beste iPhone en iPad apps voor cloudopslag

iCloud Drive opslag prijzen

iCloud Drive: je bestanden beheren

Vanaf iOS 8 en Mac OS X Yosemite wordt het mogelijk je bestanden en documenten te beheren met iCloud Drive. Dat is geen aparte applicatie, maar een map in je Finder op de Mac en een module op je iPhone en iPad. Apps kunnen in iOS 8 een iCloud-venster in beeld roepen waarom je de inhoud van je iCloud-opslagruimte kan doorzoeken en bekijken. Dat noemt Apple iCloud Drive.

Vanaf iOS 8 legt Apple meer nadruk op het opslaan en synchroniseren van foto’s in iCloud. Foto’s worden in hoge kwaliteit opgeslagen in iCloud, maar om de snelheid te bevorderen krijg je op andere apparaten eerst een lagere kwaliteit-versie van een foto of video te zien. Bij het bewerken wordt de hoge kwaliteit-versie wel gebruikt. Meteen na het bewerken zie je de wijzigingen aan de foto of video ook op de andere apparaten. Omdat foto’s en video’s veel ruimte kunnen innemen van je iCloud-opslagruimte, wordt de synchronisatie onder iOS 8 wel een optie. Wie fanatiek is met foto- en videobewerking, zal al snel op de prijsplannen van iCloud afstappen.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: verbeterde Foto-app met Timer, Timelapse en meer

Update 10 september, 22:00: De nieuwe prijsplannen zijn nu beschikbaar. Het artikel is hierop aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 19:06
Categorie Apple
Onderwerpen cloud, cloudopslag, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.