HomePod software-update 16 Update

HomePod en HomePod mini krijgen update naar versie 16.5: zo download je hem

De HomePod kan weer bijgewerkt worden naar software-update 16.5. Daarin zitten vooral bugfixes en verbeteringen achter de schermen. Hopelijk zijn daarmee enkele bugs voor HomeKit verleden tijd.

Afgelopen najaar bracht Apple voor het eerst de nieuwe HomeKit-architectuur update uit, maar dat verliep niet bepaald soepeltjes. Er kwamen talloze problemen aan het licht en Apple besloot die update terug te trekken, om deze bij iOS 16.4 eind maart weer opnieuw uit te brengen. Van grote problemen is geen sprake, maar toch duiken er af en toe nog wat HomeKit-bugs op. Lost de software-update 16.5 voor de HomePod dit op?

HomePod software-update 16.5 beschikbaar

De HomePod en HomePod mini fungeren standaard als woninghub voor je woning en zijn verantwoordelijk voor de automatiseringen en dergelijke. Maar bij een aantal gebruikers zijn er onlangs wat problemen bij op locatie-gebaseerde automatiseringen. Daardoor wordt niet de locatie van iedere HomeKit-bewoner goed herkend. Ook lijken er wat meer problemen te zijn met HomeKit-camera’s die vaker voor korte tijd offline zijn, terwijl niet duidelijk is waardoor dit komt. Wellicht dat Apple deze of andere problemen met de nieuwe HomePod software-update 16.5 opgelost heeft. In ieder geval lijkt het er wel op dat Apple de Thread-versie verhoogt heeft naar versie 1.3.0.

Bekijk ook

Apple gaat binnenkort Thread 1.3 ondersteunen: dit heb je eraan

Er is een nieuwe versie van Thread op komst: versie 1.3. De nieuwste versie van het smart home-protocol heeft enkele belangrijke voordelen en is met name goed nieuws voor de HomePod en Apple TV. Maar dan moet Apple nog wél even zorgen dat je kunt overstappen naar Thread 1.3. Dat moment lijkt nu nabij.

In ieder geval heeft Apple in deze software-update weer de prestaties verbeterd en wat bugs gefixt. In de releasenotes staat namelijk:

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Zodra er meer bekend is over vernieuwingen, werken we dit artikel verder bij.

HomePod software-update 16.5 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik rechtsboven op de knop met de drie stipjes. Kies voor Woninginstellingen en selecteer eventueel de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.