HomePod software-update 15.4 final.

Reacties voor: HomePod software-update 15.4 is er: de HomePod (mini) weet nu ook wie er praat

HomePod software-update 15.4 is uit. Deze versie brengt een handige nieuwe functie naar Nederlandse HomePod-gebruikers. In de update is namelijk de Nederlandse stemherkenning toegevoegd.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik heb een homepod mini, maar bij mij kan iedereen met hey siri dat ding bedienen. Hoe kan ik m afschermen zodat ie alleen naar ingestelde stemmen luistert?

  2. Gisteren geïnstalleerd alleen hebben de HomePods het heel zwaar met stemmen herkennen. Soms duurt het ook echt lang. Gelukkig kunnen ze wel de stemmen leren door te vragen wie het is om even je telefoon te pakken en te laten zien dat jij het bent. Maar de verbinding was gisteren zo traag dat het uittesten niet makkelijk ging. Vandaag maar weer eens goed proberen.

  3. Ondanks updaten van al mijn HomePods naar 15.4, bij “herken mijn stem” geen mogelijkheid om Nederlands te kiezen bij “wijzig Siri-taal”.
    Wel Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans.

  4. Heb beneden 2 HomePods als stereopaar en ze blijven maar zeggen dat stemherkening niet beschikbaar is ondanks dat alles ge-update is. Deze optie is grijs in de woningapp dus kan deze ook niet aanvinken.
    De HomePod boven heeft hier geen last van.

  5. @HansE: O wat stom van mij!
    Eerst iphone óók updaten naar 15.4 natuurlijk!

  6. @HansE: In onze tip over Siri op de HomePod lees je hoe je de stem kan aanpassen naar Nederlands. In het kort: hou de HomePod ingedrukt in de Woning-app, scroll naar onderen, kies bij Taal voor Nederlands en kies daarna bij Siri-stem de gewenste stem.

  7. @HansE: Heb je naast je HomePods ook je iPhone(s) geüpdatet? 😉

  8. Ik kan geen intercom berichten meer sturen vanaf mijn iPhone naar de HomePod sinds iOS 15.4. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  9. @Wessel: Inmiddels wel, maar het helpt niet.
    4 HomePods mini geupdate en 2 HomePods (als stereopaar gekoppeld) geupdate. 1 HomPod mini gereset. iPhone (13 pro) geupdate. Siri op iPhone opnieuw ingesteld. De 5 Siri zinnetjes opnieuw ingesproken. In woning app, woninginstellingen, in account Bewoner (Eigenaar) “Herken mijn stem” aangezet. Persoonlijke verzoeken op Aan gezet. Desgevraagd weer de 5 Siri zinnetjes ingesproken (om taal (Nederlands) werd niet gevraagd). HomePods en iPhone staan alle op Nederlands, stem 2.
    Vraag aan elke HomePod in huis: “hee Siri, wie ben ik?” Antwoord: “Ik weet niet wie je bent controleer in de woning app of herken mijn stem is ingeschakeld”. Proces nogmaals doorlopen maar het helpt niet. Als mijn vrouw een agenda afspraak maakt, komt deze nog steeds in mijn agenda.
    Ik heb het opgegeven.

  10. Wat een tegenvaller die stemherkenning, daar had ik wel wat meer van verwacht.

    Als ik vraag wat mijn volgende afspraak is of om een bericht te versturen dan krijg ik steeds de vraag “Wie spreekt er?” en nadat ik m’n naam heb gezegd moet ik m’n identiteit op m’n iPhone bevestigen. Elke keer weer.

    Is dat hoe het hoort te werken want zo is het vrij nutteloos. Dan kan je beter meteen je iPhone pakken.

    Ook bijzonder dat wanneer ik vraag “Wie ben ik?” ze m’n naam heel vreemd uitspreekt, terwijl dezelfde Nederlandse Siri op m’n iPhone m’n naam wel perfect uitspreek.

    • @Rutger: Nee, dat is niet de normale gang van zaken. Als Siri je stem goed herkent, hoef je helemaal nergens iets te bevestigen. Siri herkent je stem en gebruikt dan automatisch het juiste account. Wellicht dat je incidenteel je identiteit moet verifiëren, maar dat zou echt niet elke keer moeten. Ik heb het zelf nog niet hoeven doen, bijvoorbeeld.

      In onze tip over stemherkenning op de HomePod staat wat je kan doen als het bij jou niet goed werkt.

  11. Wij gebruiken de HomePods voornamelijk als radio (NPO Radio 5). Sinds update start de HomePod niet meer op met de radio, waar hij mee afgesloten is, maar met muziek uit de bieb.

  12. Ben nu de nieuwste update aan het downloaden maar is bijna 45 minuten bezig. Hoelang duurt zoiets?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.