Augmented reality-apps

Apple laat een paar leuke voorbeelden van augmented reality zien

Op een nieuwe webpagina bij Apple kun je zien welke apps en toepassingen voor augmented reality er zijn. Je ziet hoe AR een rol speelt bij productiviteit, spelen en leren.

Apple’s nieuwe webpagina is eigenlijk een digitale reclamefolder voor ARKit, het augmented reality-platform voor iPhones en iPads. Onder de kopjes Productivity, Play en Learning zien we voorbeelden zoals IKEA Place, Pokémon Go, Complete Anatomy en Sky Guide. Voor mensen de de ontwikkelingen rondom ARKit een beetje gevolgd hebben zijn het zeker geen nieuwe toepassingen, maar het is leuk om ze eens allemaal op een rijtje te zien. “Stel je voor dat de scheidslijn tussen het virtuele en de realiteit simpelweg niet bestaat”, vertelt Apple. “De toekomst kan dan zo levendig worden als het heden”.

Augmented reality-apps

Zo kan AR in combinatie met productiviteit superkrachten leveren voor routinetaken. Zet meubels in de kamer en kijk hoe het eruit ziet. Of navigeer naar moeilijke plekken zonder ooit op een kaart te kijken. Je kunt dingen doen die onmogelijk leken, belooft Apple.

Als voorbeelden zien we hoe GE onderhoudspersoneel helpt bij het repareren van industriële installaties en hoe je met AR op een luchthaven de dichtstbijzijnde koffiebar, wc of de gate vindt. Augmented reality kan ook spelletjes leuker maken, met virtuele monsters in je buurtpark of door een verkleedpartijtje te doen met vrienden die aan de andere kant van de wereld wonen. De apps die Apple noemt zijn My Very Hungry Caterpillar, Monster Park en de inmiddels wel bekende game Pokémon Go.

Wil je liever leren, dan kan dat ook met augmented reality. Als je iets zelf ervaart blijft het namelijk langer hangen. Ontdek bijvoorbeeld hoe een automotor werkt als je monteur wilt worden, of bekijk de botten in het menselijk lichaam als je een opleiding volgt tot chirurg. Je kunt ook de sterrenhemel bekijken met de app Sky Guide.

Wat je ook zoekt, er is voor bijna elke toepassing al wel een app. Volgens Apple is iOS 11 het grootste AR-platform ter wereld. Apple zou plannen hebben om dit nog verder uit te breiden, bijvoorbeeld met multiplayer-games in iOS 12 of met een AR-bril in 2020. Eerder waren er al geruchten dat deze bril werkt op rOS, een eigen besturingssysteem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2018, 21:53
Bron Bron Apple
Categorie Achtergrond
Onderwerp augmented reality
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.