zaal cupertino flint center

Samenvatting Apple-event september 2014: alles op een rij

Liefst drie nieuwe apparaten kondigde Apple op 9 september aan. De iPhone 6, de iPhone 6 Plus en de Apple Watch. Maar ook een nieuwe betaaldienst. Lees alles in deze samenvatting!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

zaal cupertino flint centerApple heeft op 9 september grote aankondigingen gedaan: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, de Apple Watch en de betaaldienst Apple Pay. Met deze samenvatting praten we je snel bij.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus

iphone 6 iphone 6 plusHet is geen grote verrassing: de iPhone 6 komt er in twee verschillende maten. De iPhone 6 is de 4,7 inch versie, de grote 5,5 inch variant wordt iPhone 6 Plus genoemd. Apple heeft beide toestellen uitgerust met een RetinaHD beeldscherm. De iPhone 6 is 6,9 mm dik, de iPhone 6 Plus slechts iets dikker met 7,1 mm.

Wanneer de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus uitkomen en welke mogelijkheden ze nog meer hebben, lees je in ons uitgebreide aankondigingsartikel:

Lezen: iPhone 6 officieel aangekondigd

Apple (i)Watch

Apple Watch 4Ook de grote, langverwachte aankondiging bleef niet uit. Apple heeft de Apple Watch aangekondigd. Hij komt in twee verschillende maten, is leverbaar in drie kleuren en kan geleverd worden met een veelvoud aan bandjes. Maar dat is eigenlijk nog het minst leuke om over de Apple Watch te vertellen. Apple heeft zich uitgeleefd en bedacht allerlei slimmigheden, bijvoorbeeld voor navigatie op de Watch. Er was ook ruimte voor leuke toefjes, en de bediening is opvallend.

Lezen: Apple introduceert Apple Watch

Releasedatum van iOS 8 bekend

ios-8-locatie-delenHet hoge woord is eruit: Apple stelt iOS 8 nog deze maand voor iedereen beschikbaar. iOS 8 kan dan worden geïnstalleerd op de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPod touch vijfde generatie, iPad 2, iPad derde/vierde generatie, iPad Air, iPad mini en iPad mini Retina. En we mogen er gebruik van maken op: 17 september 2014.

Lezen: iOS 8 op 17 september voor iedereen beschikbaar

iOS 8 Golden Master beschikbaar

ios-8-plaatjeNiet voor iedereen weggelegd en ook niet tijdens de Apple-conferentie zelf medegedeeld, maar het wel meteen bekend na het evenement. En daarmee houdt Apple een traditie hoog: meteen na een persevenement kunnen ontwikkelaars en testers de volledige ‘build’, de zogeheten Golden Master van iOS 8 downloaden.

Lezen: iOS 8 Golden Master nu beschikbaar

Apple Pay

Apple Pay kaartApple heeft ook een betaalsysteem aangekondigd. De betaaldienst werkt op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en maakt gebruik van de NFC-technologie, die het mogelijk maakt dat je de telefoon langs een betaalscanner haalt. Je bevestigt de betaling via Touch ID. In ons uitgebreide aankondigingsartikel beschrijven we hoe de beveiligingsmaatregelen van Apple werken. We moeten er nog wel even op wachten voordat het in de Benelux beschikbaar is.

Lezen: Apple’s betaaldienst Apple Pay officieel aangekondigd

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.