Apple Event uitnodiging voor 21 maart.

Deze 15 hints kun je aflezen uit de uitnodiging van 21 maart

Uit de uitnodiging van het event op 21 maart zijn allerlei hints af te leiden. Wij hebben de meest logische en een paar maffe aanwijzingen voor je op een rijtje gezet.

Uitnodiging voor Apple Event in maart 2016.

Het is inmiddels zeker: op maandag 21 maart gaan we om 18:00 uur massaal afstemmen op de keynote van Apple. Via de Apple TV, iOS en desktop kun je alles meemaken, maar traditiegetrouw kijken we ook alvast welke hints er uit het plaatje en de slogan op de uitnodiging zijn af te lezen. Daarbij hebben natuurlijk dankbaar gebruik gemaakt van alle suggesties die jullie al in de reacties onder ons eerder artikel hebben gedaan.

Tim Cook tijdens keynote

Maar eerst nog even een waarschuwing voor mensen die van plan zijn de livestream te kijken: zorg dat je om 18:00 uur klaarzit! De zomertijd gaat komend weekend namelijk al gelden in de Verenigde Staten en dat betekent dat er twee weken lang een tijdsverschil van 8 uur met Cupertino geldt, in plaats van het gebruikelijke tijdsverschil van 9 uur. Vorig jaar noemde Apple het evenement ‘Spring Forward’ en dat was een rechtstreekse verwijzing naar het ingaan van de zomertijd in de VS, begin maart.

#1 Toestelkleuren
De eerste hint ligt er wel heel dik bovenop: in de afbeelding zien we de kleuren zilver, spacegrijs, goud en rosegoud. “Als ik het plaatje zie, dan zie ik de 4 verschillende kleuren die momenteel mogelijk zijn op de iPhone 6s”, schrijft iCulture-lezer DimGlor. “Dus waarschijnlijk gaan ze die kleuren doortrekken naar de rest van het gamma, in dit geval de iPad en de nieuwe iPhone.” Dat lijkt ons een plausibele verklaring.

iPhone SE-kleuren

#2 In the loop
De meest saaie verklaring is deze: Apple wil ons ‘in the loop’ houden. Oftewel: ze willen ons gewoon informeren over de nieuwe producten die eraan komen. De tegenhanger is: keep someone in the dark. Tja, als dit de enige verklaring is, haken we nu al mentaal af. Gaaaap! Toch is het niet zo gek, omdat Apple vorig jaar de slogan Spring Forward gebruikte, achteraf gezien ook niet zo heel vergezocht. ‘Loop you in’ kan trouwens ook betekenen dat iemand je een cc stuurt, maar we nemen aan dat Apple dat niet bedoelt.

#3 De cirkel is rond
Een veel creatievere verklaring vonden we bij iCulture-lezer ManOManO: “Zou de loop kunnen betekenen dat Apple terug ‘loopt’ naar de iPhone 4-inch? Terug bij af qua afmeting om de loop te maken?” Oftewel: de cirkel is rond. De iPhones werden de afgelopen tijd veel groter, nu komt er weer eentje in het vertrouwde formaat. Als Apple echt terug zou gaan naar het begin, zouden ze trouwens een 3,5-inch iPhone maken, maar dat formaat zal voor veel mensen niet meer acceptabel zijn.

Apple event op 21 maart, livestream

#4 Night Shift
Rechtsonder zie je een cirkel met de kleuren van een ondergaande zon. Dit zou kunnen verwijzen naar Night Shift, een van de nieuwe functies in iOS 9.3.

Space Black Milanese Loop voor Apple Watch

#5 Nieuwe Milanese Loop
Apple gaat tijdens het evenement op 21 maart vrijwel zeker nieuwe Apple Watch-horlogebandjes aankondigen. Eén daarvan is een zwarte versie van de Milanese Loop, die eerder al uitlekte via Apple’s eigen website. Je ziet het horlogebandje op de foto hierboven.

#6 Apple Watch-bandjes (want die zijn rond)
iCulture-lezer Techchunky denkt dat ‘Let up loop you in’ gewoon verwijst naar Apple Watch-horlogebandjes. Dat zou dan een verwijzing moeten zijn naar het feit dat een horlogebandje een cirkel vormt. Nou is de kans op meerdere horlogebandjes inderdaad aanwezig, want er zijn geruchten over sportbandjes in nieuwe kleuren, plus een nieuw nylon bandje. Er zijn geen aanwijzingen dat Apple op korte termijn al spectaculaire dingen met de horlogebandjes van plan is, zoals het inbouwen van extra sensoren.

iPod touch loop

#7 Polsbandje voor de kleinere iPhone
Apple heeft een polsbandje gemaakt voor de iPod touch en de Apple TV Remote. Bij de kleinere iPhone SE kan Apple ook een polsbandje op de markt brengen. iCulture-lezer Ferryman denkt echter dat het polsbandje voor iets anders bedoeld is: voor de iPod touch-modellen. “Misschien dat die een 256 GB versie krijgen om ‘m als mediaspeler weer meerwaarde tov de iPhone te geven”.

#8 Infinite Loop
Apple Infinite LoopApple’s hoofdkantoor is gevestigd aan 1 Infinite Loop en dat is ook de plaats waar het evenement plaatsvindt. Apple’s nieuwe Campus is trouwens ook cirkelvormig. Hoewel dit leuke vondsten zijn, bevatten ze geen hints naar de nieuwe producten. We worden er dus niet erg veel wijzer van. De enige infinite loop die we verder nog kunnen verzinnen is dat je door het kopen van Apple-producten zo vast komt te zitten in het ecosysteem van Apple, dat je nooit meer spullen van een ander merk durft te kopen.

#9 Rond horloge
Het meest uitgebreide reactie was van iCulture-lezer Aeensing. Hij (of zij) schrijft dat je rechtsonder een cirkel kunt herkennen, met vier kleuren. Die vier kleuren kunnen inderdaad van de iPhone zijn, maar… “als je de plaatje bekijkt en je draait hem een kwartslag zie ik er ook een compleet nieuwe horloge in wat rond is”. Een leuke suggestie, maar de kans is klein dat Apple nu al met een compleet nieuw design op de proppen komt.

Apple event op 21 maart, livestream

#10 Slaapfuncties voor de Apple Watch
Nog eentje van iCulture-lezer Aeensing. In de cirkel zie je vier kleuren, die kunnen staan voor 4 seizoenen, 4 kwartalen of 4 dagdelen. De cirkel zou daarom kunnen verwijzen naar een slaaptracker in het horlogebandje. Ook weer goed bedacht, maar we denken dat het nog wat te vroeg is voor horlogebandjes met ingebouwde functies.

#11 Nieuwe Apple Watch
Deze suggestie komt van iCulture-huisdesigner (en Homebridge-expert) Bas van der Ploeg. Linksboven in de afbeelding kun je de contouren van een Apple Watch ontdekken. Twijfelgeval is wel dat er vooral horlogebandjes en geen nieuwe horloges worden verwacht.

Apple Watch-bandje in de uitnodiging

#12 Vier vlakken, vier inch
De vier vlakken in de cirkel rechtsonder kunnen natuurlijk naar alles verwijzen, maar je zou best kunnen beredeneren dat de nieuwe iPhone een scherm van 4 inch krijgt.

#13 Een appel!
Je hebt geen bril nodig om te zien dat er een Apple-logo is verstopt in de uitnodiging. De gouden en rosegouden vlakken vormen het blaadje van de appel. Daarmee zijn we nog niet veel verder, want dat het om Apple-producten zou gaan, wisten we al.

#14 Vier kleuren, vier speakers
Er zijn nog veel meer ideeën rond het getal 4 te verzinnen. De iPad Pro heeft vier speakers op alle hoekpunten en die zouden ook in de 9,7-inch iPad Pro kunnen zitten.

iPad Pro-speakers

#15 Pencil Loop
Bij de Apple Pencil was de kritiek dat je het potlood niet kunt vastmaken en het dopje nogal snel kwijtraakt. Daar heeft Apple iets op gevonden: een bandje om de Pencil vast te maken, zoals op de foto hierboven. Meer een soort oogje dan een polsbandje.

Apple Pencil-loop

Dit slaat helemaal nergens op

Er zijn nog veel meer ideeën te bedenken, zoals:

  • Loop slaat op een soort Hyperloop: Apple gaat ook een supersnel transportsysteem aankondigen.
  • Nieuwe muziekfuncties. Apple heeft immers in Garageband net de Live Loops toegevoegd. Hoewel leuk gevonden, denken we dat Apple hier niet de hele slogan van een evenement aan ophangt.
  • De loop (‘loupe’) verwijst naar het vergrootglas in Aperture, de software waarmee Apple is gestopt. Ze zien nu hun fout in en brengen Aperture terug op de Mac.
  • De rest mogen jullie verzinnen…

Vind je al die speculaties maar onzin en heb je zin om chagrijnig te reageren? Relax, het is vrijdagmiddag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2016, 17:22
Categorie Apple
Onderwerpen apple, event, keynote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.