HealthDash toont gezondheidsstatistieken op iPhone en Apple Watch

HealthDash is een nieuw dashboard voor gezondheidsdata, dat zowel op de iPhone als op de Apple Watch statistieken laat zien.

healthdash apple watch horlogeApple heeft een Gezondheid-app, die dankzij HealthKit wordt gevuld met allerlei data over sport, beweging en lichaamsfuncties. Maar echt ideaal is het niet: de vele grafiekjes moet je handmatig inschakelen en je raakt makkelijk het overzicht kwijt. HealthDash for Apple Health App probeert een alternatief dashboard te zijn voor je gezondheidsdata, met meer info die je zowel op de iPhone als de Apple Watch kunt raadplegen.

Het mooie is dat HealthDash ook op de Apple Watch behoorlijk wat data toegankelijk maakt. Dat is uniek, want Apple’s eigen Gezondheid-app is alleen op de iPhone te raadplegen. Op de Apple Watch vind je alleen de apps Activiteit (voor het meten van beweging, intensieve beweging en staan) en de app Workout (voor actief sporten). Je kunt er wel data mee registreren, maar je zoekt tevergeefs naar statistieken en handige overzichten. HealthDash wil dat handiger aanpakken. Je hebt voor HealthDash wel het relatief nieuwe iOS 8.2 nodig, wat eigenlijk jammer is. Die minimale eis is nodig voor ondersteuning op de Apple Watch, maar omdat nog veel mensen geen Apple Watch hebben hadden de makers de app ook wel beschikbaar kunnen stellen voor mensen met oudere ios-versies. Het bekijken van statistieken op de iPhone is immers net zo interessant.

healthdash 1 healthdash 2

HealthDash: meer gezondheidsdata op je pols

Voordat je HealthDash kunt gebruiken, moet je eerst verbinding maken met Apple’s HealthKit. HealthDash profiteert dan ook vooral van de data die Apple al heeft verzameld. Wil je een zo compleet mogelijk overzicht, dan moet je flink wat schakelaars omzetten. Denk daarbij aan stappen, gewicht, lichaamslengte, afgelegde afstand met lopen en fietsen en verbrande calorieën. Vervolgens kan HealthDash aan de slag.

healthdash apple watchHealthDash toont statistieken van vandaag, maar kan ook een week-, maand- of jaaroverzicht geven. Je kiest zelf hoe je de data wilt bekijken. Op de Apple Watch zie je ook handige statistieken per dag, week, maand of jaar. HealthDash toont aantal stappen, verbrande calorieën, gelopen afstand (zowel wandelen als hardlopen), calorieënverbranding in rust, aantal verdiepingen die je hebt geklommen en aantal fietskilometers. Er komen binnenkort nog meer gegevens bij, als hartslag, gewicht en en slaapgedrag.

Tip: dezelfde ontwikkelaar brengt ook handige apps uit om fitnessdata te synchroniseren, bijvoorbeeld: Health Sync for Fitbit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2015, 16:00
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, healthkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.