iCulture iKids logo

iKids week 20: Storm & Skye, Carefree Capers en meer

In de iKids van week 20 componeren we zelf muziek in Homemade Orchestra, leren we over gezond eten in Carefree Capers en gaan we slapen met Storm & Skye.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoMuziek maken zoals iedereen het vroeger deed: alle potten en pannen uit de kast trekken en rammelen maar. Zo gaan we deze week ook aan de slag in Duckie Deck Homemade Orchestra, waarin kinderen met zelfgemaakte muziekinstrumenten eigen liedjes kunnen componeren. Een andere nieuwe app, Carefree Capers: Shaping Up!, wil kinderen op speelse wijze leren dat gezond en gevarieerd eten, genoeg slapen en bewegen belangrijk is. Tot slot bespreken we Storm & Skye voor het slapen gaan, een interactief voorleesboek met draken en ridders. Zo is je zondag in een mum van tijd voorbij.

Duckie Deck Homemade Orchestra

In de nieuwe en overzichtelijke app van ontwikkelaar Duckie Deck gaan kinderen tot 5 jaar zelf muziek maken met huis-tuin-en keukenvoorwerpen. Zo bouw je een xylofoon met papa’s gereedschap, een trommel van lepels en jampotten of een snaarinstrument met potloden en een elastiekje. Kinderen kunnen aan de slag met instrumenten die gestemd en wel klaar zijn voor gebruik, of juist alle instrumenten zelf ontdekken en aanpassen, zodat ze precies het geluid maken waar ze naar op zoek zijn. Denk aan glazen met water vullen en de toonhoogte aanpassen door meer of minder water in te schenken. Duckie Deck Homemade Orchestra heeft geen in-app aankopen en is Engelstalig, maar maakt weinig gebruik van taal. Ook fijn: in tegenstelling tot ‘muziek’ van echte potten en pannen kun je het volume in deze app gewoon even dempen.

Storm & Skye

Het interactieve voorleesboek Storm & Skye staat al wat langer in de App Store maar is op deze plek nog nooit besproken. Zonde, want de app won meerdere prijzen en werd recentelijk genomineerd voor een Tabby Award. De Nederlandstalige app is ingesproken door Bram van der Vlugt en vertelt het verhaal van twee vrienden die een magische doorgang vinden in de autowasstraat. Daarmee belanden ze in een mysterieuze wereld vol fraaie illustraties, animaties en filmmuziek. Het 45 minuten durende avontuur met draken en ridders biedt bovendien allerlei interactieve onderdelen, die kinderen laten meedoen in het verhaal. Storm & Skye is geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar en heeft geen reclames of in-app aankopen.

Carefree Capers: Shaping up!

De makers van Carefree Capers vinden duidelijk dat we niet vroeg genoeg met bewust eten kunnen beginnen. In hun nieuwe app proberen ze kinderen van 6 tot 8 jaar op een speelse manier te leren waar ons voedsel vandaan komt, en dat je naast eten en slapen ook voldoende moet bewegen. De applicatie is mooi getekend en heeft een aantal leuke spelelementen ingebouwd, zoals het ruilen van voedsel op de markt. Aan de andere kant is de applicatie soms wat verwarrend en kunnen we ons voorstellen dat het sommige ouders te ver gaat om kinderen op deze manier de schijf van vijf in te prenten. Carefree Capers heeft twee verschillende seizoenen, waarvan de zomerse boerderij gratis beschikbaar is. Als deze omgeving bevalt kan je het winterlandschap via een in-app aankoop aanschaffen. Nu nog die terugkerende advertentie uitschakelen, en wij zijn tevreden.

Carefree Capers Shaping Up

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.