apple watch water

Hands-on Apple Watch: dit zeggen andere media

De Apple Watch was voor korte tijd te bekijken door een groep geselecteerde media. We zetten hun indrukken op een rij.

apple-watch-linkshandig-gebruikGisteren keken we al uitgebreid naar de eerste impressies van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Een geselecteerd aantal journalisten was namelijk bij Apple aanwezig, om de nieuwe iPhones alvast te proberen. Vandaag kijken we naar hun eerste indrukken van een heel ander product: de Apple Watch. Ook deze was namelijk van dichtbij te bekijken, maar bleek niet zomaar uit te testen.


De Apple Watch was tijdens het evenement te bekijken, maar kennelijk niet te gebruiken. Engadget stelt het volgende:

Apple liet ons helaas de UI van het horloge niet gebruiken. Op de demomodellen waren simpelweg screenshots te zien terwijl je de Apple Watch om je pols had. (…) De bouwkwaliteit is, zoals je zou verwachten, indrukwekkend. Het draaien van de Digital Crown voelt soepel en bij een knopdruk hoor je een stevige “snick”.

Ook Ars Technica heeft het horloge in levende lijve gezien, maar durft nog geen oordeel te vellen:

We kunnen maar één conclusie trekken: het is onmogelijk om een idee te krijgen hoe het horloge in gebruik is, zonder een interactieve versie om je pols te hebben. Wearables zijn bedoeld om altijd met je mee te dragen, en je moet ze ook voor een paar dagen dragen om te zien hoe ze in je leven passen.

apple-watch-tijdstip

Tweakers wil specs zien. Er is nog te weinig duidelijk:

Maar Apple houdt ook nog veel geheim over de Watch: zo hebben we op softwaregebied pas het topje van de ijsberg gezien en zijn details over specificaties zoals schermtype en grootte van de accu ook nog onbekend. Dat maakt een eerste oordeel moeilijk.

Ondanks de behoudendheid van bovenstaande sites, was het wel mogelijk om een indruk te krijgen van het horloge. Dit was immers de eerste keer dat we het scherm van de Apple Watch te zien kregen. Slash Gear schrijft het volgende:

Het scherm van de Apple Watch is helder en kleurrijk, zelfs als er vanaf de zijkant naar kijkt. De aanraaksensoren zijn daarnaast gevoelig. Het is vooral leuk hoe Apple heeft nagedacht over hoe je vanaf je pols kunt communiceren.

The Verge is op zijn beurt kritisch:

We vinden veel leuk aan de iWatch, en Apple heeft een hoop interessante ideeën. Maar er zit niks op de Apple Watch wat het horloge revolutionair maakt.

Daarnaast had ook NUtech meer verwacht:

[Het horloge is] voorlopig veel van hetzelfde. Het draaiwieltje is nieuw en soms handig en het ontwerp is zeker met sommige bandjes een stapje vooruit. Een revolutie voor smartwatches is het nog niet en in de basis doet de Apple Watch hetzelfde als concurrerende smartwatches.

Hierboven lees je voornamelijk de indrukken van techsites, maar zij waren niet de enige genodigden op Apple’s evenement. Er waren ook veel modejournalisten aanwezig, die een heel andere kijk hebben op de Apple Watch. Hodinkee, een website gespecialiseerd in horloges, schrijft het volgende:

Apple heeft bijzonder veel aandacht gestoken in het design en de draagbaarheid van de Apple Watch. Naast dit horloge zien veel alternatieven uit Zwitserland of Azië er amateuristisch uit. Bedenk alleen wel dat ik het hierbij heb over de fysieke vorm, niet de interface. Als dit simpelweg een digitaal horloge was, dan zou ik zeggen dat hij goed ontworpen en goed uitgevoerd is.

Over Zwitserland gesproken: Vogue vergelijkt de Apple Watch met producten uit het horlogeland.

Het ontwerp van de Apple Watch lijkt bijna gebaseerd op de traditionele ontwerpwetten van analoge horloges uit Zwitserland. Het is een horloge dat op een horloge lijkt. Hij komt in twee groottes en drie materialen, waaronder 18-karaats goud.

apple watch water

Maar is de Apple Watch wel vrouwelijk? Roseanne Morrison, hoofd van modebedrijf Doneger, denkt van niet. Ze zei tegen Reuters:

Hij is niet mooi. Het is echt een techno-apparaat uit de toekomst, in plaats van een vrouwelijk en sexy accessoire.

In datzelfde artikel is Eric Wilson van InStyle Magazine het eens: dit is een mannenhorloge:

De Apple Watch zal een statussymbool worden. Het is een generiek horloge dat je wel kunt aanpassen naar je eigen smaak. Er is een gouden variant en je kunt een paar felle kleuren kiezen, maar dit is een erg mannelijk horloge.

Het is nu vooral afwachten wat Apple nog meer in petto heeft. De Apple Watch die tijdens het grote evenement werd getoond is duidelijk een vroege versie, die voor de verkoop in 2015 nog flink aangepast kan worden. Wellicht organiseert Apple in 2015 nog een extra evenement, waarbij we ook een betere indruk krijgen van hoe het horloge in gebruik precies aanvoelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.