iculture-populaire-apps
Populaire Apps
App Store

De populairste iOS-apps in Nederland van week 36-2014

In week 36 populair in de App Store: Angry Birds Stella, Valiant Hearts, Messenger, WhatsApp en nog veel meer apps.

App StoreHet nieuwe studiejaar is gestart en dat zie je terug in de populairste iPhone- en iPad-apps van afgelopen week. Zowel Microsoft Word als Apple’s eigen Pages pronken in de Top 10 iPad-apps en op de iPhone kan je niet om Avans heen. Dat is best bijzonder: de app is specifiek voor studenten in Noord-Brabant. Natuurlijk vallen er meer succesvolle apps op – en natuurlijk nemen wij ze met je door.

In onderstaande lijsten staan de apps die in week 36 (1 september tot en met 7 september) populair waren in de Nederlandse App Store.

Betaalde iPhone-apps

Disneys Castle of Illusion iPhone iPadDe lijst met betaalde iPhone-apps valt moeilijk op verrassingen te betrappen afgelopen week, al valt één op in het bijzonder wel op. Avans is de applicatie voor studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool en die is met 28.000 studenten en 2400 medewerkers dus groot genoeg om een deuk in een pak Apple Store-boter te slaan. Opmerkelijk, want de app met roosters, colleges, tentamens, cijfers en groepen kost wel 4,99 euro. Het succes van Topo GPS houdt ook aan. Ook in een werkweek wordt de topografische kaarten-app gretig gedownload.

 1. Castle of Illusion | Artikel
 2. 7 Min Workout | Artikel
 3. Babyfoon 3G
 4. Topo GPS Nederland
 5. Minecraft – Pocket Edition | Artikel
 6. Flightradar24 Pro
 7. Avans
 8. Sleep Cycle alarm clock | Artikel
 9. Network Multimeter
 10. Picfx

Gratis iPhone-apps

Bellen in FB MessengerWauw. Op één in de App Store: Messenger van Facebook. Op twee in de App Store: WhatsApp Messenger… van Facebook. Hoewel de applicaties nooit erg hoge gemiddelde beoordelingen genieten, blijft het succes van de apps maar doordenderen. De Loesje posters deden het vorige week ook goed. Bijzonder is The Tower. Een torenbouw-spel zoals we er al honderden voorbij zagen komen in de App Store, maar wel een succes. Zo onvoorspelbaar kan de App Store nog steeds zijn.

 1. Messenger | Artikel
 2. WhatsApp Messenger | Artikel
 3. The Tower
 4. harmonie
 5. abc Notes
 6. The voice of Holland RedRoom | Artikel
 7. Magister Meta
 8. Loesje posters
 9. Musify
 10. FaceQ

Betaalde iPad-apps

Valiant Hearts loopgraven in het donker iOSIn de lijst van meest gekochte iPad-apps van afgelopen week zien we dezelfde succesgames als de week ervoor. Alleen Valiant Hearts: The Great War is nieuw in de hoogste App Store-regionen. Wat ons betreft terecht: wij bestempelden de fraaie Eerste Wereldoorlog-vertelling in cartoonstijl zelfs als Game van de Week. Verder lopen ouders – en dus vermoedelijk ook kinderen – weg met de Bobo-apps.

 1. Minecraft – Pocket Edition | Artikel
 2. Castle of Illusion | Artikel
 3. Flightradar24 Pro
 4. Worms™ 3 | Artikel
 5. Bobo Letters
 6. LEGO® In de Ban van de Ring™
 7. Pages | Artikel
 8. Valiant Hearts: The Great War | Artikel
 9. GoodReader 4 | Artikel
 10. Bobo Getallen

Gratis iPad-apps

Angry Birds Stella hoofdpersonenEven wat App Store-recensies doornemen van het nieuwe Angry Birds Stella. ‘Te roze’. ‘Te vrolijk’. ‘Kinderachtig’. Het laatste deel in de serie richt zich op vrouwen, en daar kan niet iedereen zich in vinden. Maar ondertussen weten genoeg mensen de downloadknop te vinden voor een hoge plek in de Top 10. Microsoft Word laat in de betaalde lijst zien ook net wat meer downloads te genereren dan Apple’s variant Pages. En nee: Popcorn Time is niet de schimmige app waarmee je illegaal series en filmes kan bekijken.

 1. Messenger | Artikel
 2. Angry Birds Stella | Artikel
 3. PowerCam™ HD
 4. LEGO® Star Wars
 5. Diamond Digger Saga
 6. Microsoft Word voor iPad | Artikel
 7. The voice of Holland RedRoom | Artikel
 8. harmonie
 9. Frozen Free Fall
 10. Popcorn Time

Let op: de apps in de gratis lijsten hebben soms hun prijskaartje weer terug. Deze apps waren alleen vorige week gratis.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 17:14
Categorie Apps
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.