whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

Half Nederland appt, gebruik WhatsApp onder jongeren zelfs 70 procent

De helft van Nederland is actief op WhatsApp, blijkt uit nieuwe cijfers. Onder Nederlandse jongeren is het bereik van WhatsApp zelfs ruim 70 procent.

whatsapp-gekteDe helft van de Nederlanders boven 13 jaar zit op WhatsApp. Dat blijkt uit bereikbaarheidscijfers van DDMM op basis van onderzoek onder Nederlandse gebruikers. Concreet betekent het dat de helft van de Nederlanders in mei 2014 minstens éénmaal WhatsApp heeft gebruikt. Nadere analyse maakt duidelijk dat bijna alle actieve smartphonegebruikers in Nederland inmiddels WhatsApp hebben geïnstalleerd en ook gebruiken. De berichtenapp van Facebook heeft daarmee daadwerkelijk de rol van sms overgenomen in Nederland.


Facebook heeft in Nederland ook een behoorlijk bereik, blijkt uit de cijfers van DDMM: maar liefst 43,4 procent van de Nederlanders maakt er gebruik van. De bezoekfrequentie van beide apps lag in mei 2014 rond 100 keer per maand, dus dat houdt in dat deze apps gemiddeld drie keer per dag geopend worden.

maandbereik smartphone sn

Verderop in de lijst is vooral Google dominant. Google Maps, google.nl, Google Zoeken, YouTube en Gmail staan op de plaatsen 3 tot en met 7. In de top 10 met mobiele apps met het meeste bereik in Nederland staan verder nog Facebook, ING Bankieren en als hekkensluiter NU.nl.

Het gaat hierbij om cijfers over het maandbereik op smartphones onder Nederlanders. Buiten de top 10 vielen voornamelijk games, apps van andere banken, nieuwssites en OV-reisplanners. We gebruiken smartphones dus vooral om te communiceren en contacten te onderhouden en in mindere mate voor informatie zoeken, bankieren, nieuws en reizen plannen. DDMM keek verder nog naar een aantal specifieke cijfers. Zo blijken 13- tot 19-jarigen gemiddeld 3,5 keer per dag WhatsApp en 3,1 keer per dag de Facebook-app op te starten. Ook Snapchat wordt relatief veel in deze leeftijdsgroep gebruikt, zoals we op iCulture al eerder constateerden. Het bereik van WhatsApp en Facebook is in Nederland het grootst onder 20- tot 34-jarigen, namelijk 71,1 en 62,8 procent. Verder blijkt dat Pinterest (zoals verwacht) vooral populair is bij vrouwen en Foursquare vooral mannen trekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 11:24
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, whatsapp
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.