Google Maps verkennen 2

Nederlandse Google Maps geeft nu slimme suggesties op basis van tijd en weer

Google Maps suggereert voortaan ook in Nederland wat voor restaurants en andere locaties je kunt bezoeken op basis van de tijd en het weer.

Google Maps gaat vanaf deze week tips in Nederland geven op basis van de tijd en het weer tips bij jou in de buurt. Onder de knop ‘Verkennen’ vind je restaurants, musea en andere locaties bij jou in de buurt.

Google Maps locaties verkennenDoor naar de huidige tijd en het weer te kijken, kan Google bepalen waar je het beste heen kan. Google zal je ‘s ochtends bijvoorbeeld niet naar een stamkroeg sturen, maar naar een broodjeszaak. Regent het? Dan suggereert de Verken-knop alleen overdekte locaties. Je kunt ook aangeven hoe ver je wil lopen of rijden om een leuke locatie te bereiken.

De slimme suggesties staan onder een nieuwe Verken-knop in Google Maps. Deze knop staat rechtsonder, vlak boven de GPS-knop. De functie is door Google op afstand geactiveerd, waardoor je de app niet hoeft bij te werken om de functie te benutten. Het kan bij zo’n uitrol soms even duren tot de functie voor iedereen beschikbaar is.

Met de nieuwe verkenoptie gaat Google Maps directer concurrentie aan met het onlangs vernieuwde Foursquare. De nieuwe Foursquare-app is nog meer toegespitst op het vinden van leuke cafe’s, restaurants en andere locaties bij jou in de buurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 10:58
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.