Krijgen we binnenkort een rennende vrouw als Emoji?

Kies straks ook de haarkleur en het geslacht van emoji

Unicode zou aanpassingen voor emoji overwegen die je het geslacht en de haarkleur laten wisselen. Ook wordt het mogelijk om de richting van emoji te veranderen, wat het makkelijker maakt om er een verhaal mee te vertellen.

Krijgen we binnenkort een rennende vrouw als Emoji?

We zijn nog maar net gewend aan het wijzigen van de huidskleur van emoji, maar Unicode is alweer bezig met de volgende stap. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de populaire gezichtjes en figuurtjes denkt er over na om gebruikers ook de haarkleur en het geslacht van emoji te laten veranderen, op verzoek van Apple en Google.

Deze nieuwe versie van het emoji-aanbod wordt UTS 52 genoemd en brengt heel wat veranderingen met zich mee, zo schrijft Emojipedia. Zo staat er in het voorstel dat je naast de huidskleur ook het haar en het geslacht van een emoji kunt veranderen. Een eventuele ‘neutrale’ optie zou een emoji zonder geslachtskenmerken laten zien.

Zwevend mannetje, vrouwtje of neutraal figuur

Hierdoor kun je bijvoorbeeld het zwevende mannetje in het maatpak neutraal maken, of veranderen in een zwevend vrouwtje. Wat haarkleuren betreft kun je kiezen uit rood, blond, bruin, zwart, grijs en kaal.

De drie geslachtsopties van Emoji die zweven.

Nieuwe Emoji om verhalen te vertellen

Het verzoek gaat nog verder en bespreekt de mogelijkheid om de positie en richting van bepaalde emoji te wijzigen. Door het duimpje te spiegelen kun je hierdoor een gezichtje twee duimen in de lucht laten steken. Dit zou het makkelijker moeten maken om een verhaaltje te vertellen aan de hand van emoji. Daarnaast wordt ook overwogen om nieuwe vlaggen toe te voegen, zoals die van Schotland.

Het gaat voorlopig slechts om een verzoek, en het is daarom ook nog niet duidelijk of en wanneer deze veranderingen door Unicode doorgevoerd worden. Als dit allemaal goed gaat, kun je de aangepaste emoji voor het einde van het jaar verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 13:27
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, unicode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.