Centriphone iPhone houder

Zo maak jij ook een indrukwekkende actievideo met je iPhone

Wil jij indrukwekkende actievideo's maken met je iPhone tijdens het skiën, dan heb je de Centriphone nodig. Deze houder werd gebruikt in een spectaculaire video, die op internet veel publiciteit kreeg.

Een paar weken geleden circuleerde er een spectaculaire actievideo van een skiër, die inmiddels meer dan 3,5 miljoen keer is bekeken op YouTube. Veel mensen vroegen zich af hoe je met een iPhone zo’n spectaculaire video kon maken. Nicolas Vuignier, de maker van de video, heeft nu onthuld hoe hij deze spectaculaire beelden heeft gemaakt, zodat ook jij jezelf als echte skiheld kunt vastleggen.

Centriphone iPhone houder

Centriphone: actievideo’s maken met de iPhone

Als je nog plannen hebt voor een sportieve skivakantie, dan kun je natuurlijk een GoPro-camera op je helm monteren om zo indrukwekkende beelden vast te leggen. Maar het kan een stuk goedkoper door gebruik te maken van je iPhone, wat touwtjes en een speciale houder. De maker van de video liet een speciale houder 3D-printen maar er gingen heel wat moeilijkheden aan vooraf, voordat het allemaal prima werkte. Jij kunt je die moeite besparen door mee te kijken wat Vuignier allemaal al heeft geprobeerd, tot hij tot het ultieme design kwam.

Vallen en opstaan bij het maken van actievideo

Om tot het spectaculaire resultaat te komen, moest hij aan de slag met verschillende prototypes. Allereerst maakte hij een kartonnen bord in de vorm van een papieren vliegtuigje waar hij zijn camera aan monteerde. Dit stuitte echter al snel op enkele problemen, waardoor de maker over ging op hout.

Uiteindelijk is de skiër tot het geschikte design gekomen en het hele proces deelt hij in de video hieronder. Onder de naam Centriphone is het omhulsel te bestellen voor CHF39,00, omgerekend zo’n €35. De houder is ook als open-source project beschikbaar, waardoor je hem thuis kunt printen als je in het bezit bent van een 3D-printer. Alles over de Centriphone lees je op de website van Nicolas Vuignier, de desbetreffende skiër.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 12:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen iPhone, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.