Guitar-Hero-Live-iPad

Guitar Hero Live: volwaardige gitaargame met een flink prijskaartje

Guitar Hero Live komt naar je iPhone en iPad en daar hoort zelfs een optionele plastic gitaar bij. Speel mee met talloze populaire nummers, al ben je wel een flink bedrag kwijt om de volledige game te ontgrendelen.

Guitar-Hero-Live-iPad

Iedereen die ooit naar een concert van een rockgroep geweest is, heeft zich wel eens afgevraagd hoe het moet zijn om de gitarist te zijn die op het podium staat. Guitar Hero is na een aantal jaar afwezigheid terug van weggeweest en doet er alles aan om jou het gevoel te geven dat je een gigantisch live publiek toespeelt samen met je bandleden.


Je moet je best doen om Guitar Hero Live niet te kunnen spelen. De game verschijnt op alle populaire consoles en ook op de iPhone, iPad en iPod touch via een iOS-app. Simpelweg beginnen met spelen is er echter niet bij, want hoewel Guitar Hero Live gratis te downloaden is, zul je flink moeten betalen als je de volledige game wilt spelen.

Guitar-Hero-Live Guitar-Hero-Live

In-app aankoop of plastic gitaartje
Digitale rocksterren hebben de keuze uit twee mogelijkheden. Zo kun je in de winkel een speciale Guitar Hero Live iOS-gitaar (voor 115 euro) kopen, die je vervolgens via Bluetooth met je iDevice verbindt. Door de game naar je TV te streamen lijkt het net alsof je een volwaardige consolegame speelt, maar dan vanaf je iPhone of iPad.

Jammer genoeg werkt de gitaar alleen met iOS, en zul je weer een ander exemplaar moeten kopen als je bijvoorbeeld ook een PlayStation 4 of Xbox One hebt. Balen, want een universele gitaar zou een stuk aanlokkelijker zijn.

Guitar Hero Live premium

Zodra je deze gitaar met de game koppelt, ontgrendel je meteen de premium-versie van Guitar Hero Live. Daarna staan er 40 nummers tot je beschikking en kun je meer dan 200 track spelen op Guitar Hero TV. Op deze ’tv-zender’ kun je meespelen met officiële videoclips die 24 uur per dag worden uitgezonden.

De veertig losse nummers hebben een speciale behandeling gekregen en tonen op de achtergrond een video vanuit de ogen van de gitarist op een podium. Terwijl jij je best doet om de juiste noten te raken kijkt de video de drummer aan, en buig je bij een indrukwekkende solo over het joelende publiek heen.

Het is ook mogelijk om Guitar Hero Live zonder plastic gitaartje te spelen, al zul je na de twee gratis nummers wel een in-app aankoop van 49,99 euro doen om alle nummers en Guitar Hero TV vrij te spelen. Zonder gitaar gebruik je het touchscreen van je iDevice om op het juiste moment de verschillende snaren aan te raken.

Verbindingsproblemen door bug
Als je van plan bent om de fysieke gitaar in huis te halen, dan kun je misschien beter nog even wachten. Volgens Toucharcade kampt Guitar Hero Live met een vervelende bug die verbinding tussen de gitaar en je iDevice onmogelijk maakt. Volgens ontwikkelaar Activision kan het helpen om even je WiFi-verbinding uit te schakelen tijdens het koppelen van de twee apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 oktober 2015 om 11:06
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.