Apple Watch 2 batterij

‘Apple Watch 2 krijgt grotere accu’

Gelekte foto's wekken de indruk dat Apple een grotere batterij in de Apple Watch 2 wil inbouwen. Dit kan te maken hebben met de energieverslindende GPS-functie die Apple wil toevoegen.

De volgende generatie Apple Watch zou wel eens een grotere batterij kunnen hebben. Een foto die op internet verscheen, toont een batterij met een capaciteit van 334 mAh. Deze is bedoeld voor de 42mm Apple Watch 2. Het huidige model heeft een 246 mAh-batterij, voldoende om het een dag lang vol te houden.

Apple Watch 2 batterij

Grotere accu voor Apple Watch 2

De foto lekte via de Chinese microblogsite Weibo (registratie verplicht). Het is nog onduidelijk hoe authentiek het onderdeel is. In ieder geval gingen er al langer geruchten dat de Apple Watch 2 een betere batterij zou krijgen. Concurrerende horloges moeten vaak ook elke dag of om de twee dagen worden opgeladen, maar er zijn ook uitzonderingen zoals de Pebble, die meerdere dagen meegaat.

De grotere accu hoeft niet te betekenen dat de gebruiksduur langer wordt. Apple zou plannen hebben om een GPS-chip in het horloge in te bouwen voor nauwkeurige locatiebepaling, een functie die de batterij sneller leegtrekt. De grotere batterij zou daarbij nodig kunnen zijn om te zorgen dat je nog steeds één dag met de batterij kunt doen.

Apple Watch 2 batterij

In de VS is de prijs van de huidige Apple Watch inmiddels onder de 200 dollar gezakt. De 38mm Apple Watch Sport kost $199 en voor refurbished modellen ben je nog minder kwijt. Het is voor het eerst dat de Apple Watch onder de magische grens van 200 dollar komt – en dat heeft alles te maken met geruchten over een nieuw model. Wie nu nog een Apple Watch zoekt kan beter even wachten tot de aankondigingen tijdens het iPhone-evenement van Apple, dat volgens geruchten op 7 september plaatsvindt. Grote kans dat daar een nieuwe Apple Watch wordt aangekondigd. Wil je na die aankondigingen alsnog de eerste generatie hebben, dan zal de prijs alleen maar verder zijn gezakt. In Nederland is het helaas nog lastig om een Apple Watch onder de €350 te vinden. De meeste leveranciers zitten nog dichtbij de adviesprijs van €369 die je bij Apple betaalt voor het goedkoopste 38mm-model.

Van de Apple Watch 2 verwachten we een ingebouwde GPS-chip en barometer, nieuwe processor, betere waterbestendigheid en een betere accu. Apple zal volgens insiders twee modellen aanbieden, waarbij het duurste model extra functies heeft. En omdat de datum van 7 september met rasse schreden dichterbij komt, verwachten we de komende dagen ook de uitnodiging en voor het september-evenement, waar in ieder geval een nieuwe iPhone wordt aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2016, 8:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen accu, apple watch series 2, batterij, gps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.