apple-watch-complications

Apple brengt XL horlogebandjes uit voor mensen met brede polsen

Apple heeft grotere horlogebandjes voor de Apple Watch uitgebracht in maat XL. De schakelarmband en de sportband zijn nu beschikbaar in maten tot 245 mm.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-schakelarmband-lichtApple had misschien vooral gehoopt dat de Apple Watch gekocht zou worden door modepopjes met polsen ter dikte van nog een doorsnee pink. Maar de werkelijkheid is dat het vooral mannen zijn, die we met een Apple Watch zien rondlopen. Fors gebouwde mannen blijkbaar, want Apple heeft extra grote horlogebandjes in maat XL uitgebracht, voor polsen tot wel 245 mm.

Voor mensen die de schakelarmband hadden gekocht en vinden dat ‘ie toch wel wat strak zit, heeft Apple nu een uitbreidingskit met 6 extra schakels. Daarmee kun je de 42mm schakelarmband vergroten van 205 mm tot 245 mm. De extra schakels voeg je gemakkelijk in tussen de al bestaande schakels. Heb je maar een paar extra schakels nodig om de armband goed passend te maken, dan kan dat ook.

De schakelarmbandset 42mm kost €59 en is verkrijgbaar in een lichte kleur roestvast staal. Mensen die de donkere stalen schakelarmband hadden gekocht, zullen een andere oplossing moeten zoeken.

schakelarmbandset apple watch

Grotere sportband voor de Apple Watch

Apple heeft ook een nieuwe maat Apple Watch Sport Band uitgebracht. Naast S/M en M/L is er nu een extra grote maat L/XL voor mensen met forse polsen. Deze sportband is alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en is ook 245 mm groot. De horlogebandjes van de Apple Watch waren aanvankelijk bedoeld voor polsen van 135 tot 215 mm, maar er waren de afgelopen tijd klachten dat de horlogebandjes nog niet groot genoeg waren. Op het Apple-supportforum verscheen regelmatig de vraag of Apple geen maatje XL kon uitbrengen. Die verzoeken zijn blijkbaar gehoord door Cupertino.

De sportband voor de Apple Watch kost eveneens €59 en heeft een levertijd van 5 tot 7 werkdagen.

https://www.iculture.nl/horlogebandjes/

Ook nieuw: horlogebandje met moderne gesp

moderne sluiting lederen bandjeEr is nog meer nieuws te melden over de horlogebandjes. Apple verkoopt voor het eerst de 38mm lederen horlogebandjes met moderne gesp los. Voorheen moest je er een compleet horloge bij kopen, om dit bandje in handen te krijgen. Goedkoop is ‘ie overigens niet: je betaalt €269 voor een lederen bandje en moet dan ook nog 1 tot 2 weken wachten. Wel heb je aardig wat keus: drie verschillende maten en vier kleuren, waardoor het totale aantal opties op 12 komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.