apple watch stijl 3

Grootste concurrent van de Apple Watch: de Fitbit Surge?

Apple lijkt niet bang voor de smartwatches van Samsung. Maar met de FitBit Surge kan de Apple Watch een geduchte concurrent krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple watch stijl 3
Apple betreedt met de Apple Watch een gebied waar al meerdere partijen actief zijn. Waarschijnlijk maken ze zich weinig zorgen over Samsung Gear: de smartwatches van Samsung zijn al flinke tijd op de markt maar hebben nog niet echt tot een revolutie om de pols geleid. Nee, er is een andere partij die wellicht een veel grotere concurrent voor Apple vormt: Fitbit. De fabrikant van activiteitentrackers heeft in de Verenigde Staten een marktaandeel van 70 procent en is ook in Nederland een favoriet merk voor mensen die hun lichaamsbeweging willen meten. De vandaag gelekte Fitbit Surge zou wel eens een grote concurrent van de Apple Watch kunnen worden. Is dat misschien de reden waarom Apple de Fitbits uit de winkels wil verbannen?

Vorige week kwam naar buiten dat Apple niet langer Fitbits wil verkopen in de Apple Store. Er zou sprake zijn van een conflict, nadat een medewerker van Fitbit had geroepen dat ze voorlopig niet staan te springen om aan Apple’s HealthKit mee te doen. Toevallig speelt momenteel ook een conflict tussen Bose en Beats, dat ertoe leidde dat Apple de audioproducten van Bose uit de winkel heeft gehaald. Bij beide conflicten lijkt Apple zich zorgen te maken over concurrentie.

fitbit-surge-verge

Fitbit heeft een gigantisch marktaandeel en blijkt ondertussen te hebben gewerkt aan een eigen smartwatch met gezondheidsfuncties: de Fitbit Surge. Die zit er niet zo stijlvol uit als de Apple Watch en lijkt vooral gericht op sporters en mensen die een sporthorloge willen kopen. Maar het betekent wel rechtstreekse concurrentie voor de Apple Watch Sport – de aluminium versie van de Apple Watch die wat meer op de sportieve gebruiker is gericht. Met een kunststof polsbandje en een iets lager prijskaartje kan de Apple Watch Sport dezelfde gebruikers aanspreken als de Fitbit Surge.

De Fitbit Surge lekte uit via reclamemateriaal, waaruit blijkt dat het horloge een constante hartslagmeting uitvoert. Je kunt er mee hardlopen, crosstraining en cardio-oefeningen doen maar je kunt er ook slimme notificaties van je iPhone op ontvangen. De polsband is comfortabel genoeg om de hele dag te dragen. Er komen daarom interessante tijden aan: heel veel fabrikanten die met smartwatches of fitnessarmbanden proberen om een plekje in de markt te veroveren. Sterker nog: de aloude strijd tussen Apple en Microsoft zou de komende tijd weer kunnen oplaaien, want Microsoft werkt óók aan een smartband met gezondheidssensoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2014, 17:31
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple watch, fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.