GPhone voor de massa, iPhone voor de elite?

De Google Phone kan door z'n lage prijs een grote concurrent van de iPhone en Windows Mobile worden. De operators hebben de toestellen al klaar liggen; ze willen alleen wel een deel van de opbrengst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

GPhoneEr is al veel gezegd en geschreven over de Google Phone. Toestelfabrikant HTC zou al bezig zijn 50.000 stuks te fabriceren, terwijl anderen schrijven dat het niet om een specifiek toestel gaat, maar om een eigen besturingssysteem. Google is druk bezig met mobiele applicaties, zet sterk in op mobiele advertenties, kocht de microbloggingdienst Jaiku en ook nog het mobiele sociale netwerk Zingku. In combinatie met goedkope hardware zou de GPhone een echte concurrent van de iPhone kunnen worden. Of heeft Google het met de GPhone vooral gemunt op Windows Mobile? De samenwerking met langdurig Microsoft-partner HTC maakt dat niet echt logisch.

Er zou een ook een jongeren-versie van de GPhone in ontwikkeling zijn, voorzien van online diensten als GMail, YouTube (ook van Google) en Google Reader. Mobiele operators hebben volgens Tech.Blorg de toestellen al klaarliggen: het gaat daarbij om standaard telefoons die voorzien zijn van een GButton, een knop die je rechtstreeks naar een Google-startpagina leidt, waar je alle mobiele applicaties bij elkaar vindt. Maar deze keer zijn de rollen omgedraaid: Google wil niet een deel van de omzet van de operators (zoals Apple bij de iPhone), maar de operators willen een deel van de mobiele advertentie-opbrengsten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:08
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen google, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.