Eerste echte iPhone-kwartaal voor Apple

Apple gaat vanavond de resultaten van het afgelopen kwartaal bekendmaken. Het is het eerste volledige iPhone-kwartaal, waarin we voor het eerst details over de AT&T-deal kunnen afleiden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Op 30 september eindigde een boekhoudkwartaal voor Apple, het eerste kwartaal waarin het nieuws volledig werd gedomineerd door de iPhone: klachten en rechtszaken over de iPhone-batterij, een onverwachte prijsdaling, iPhones die na een update veranderden in een iBrick en een Franse iPhone-deal die maar niet rond leek te komen. Tegelijk is het ook de eerste keer dat Apple bekend gaat maken hoeveel ze verdienen aan de deal met AT&T. Vanavond na het sluiten van de beurs in de VS zal Apple de cijfers van het afgelopen kwartaal bekendmaken.

Intussen speelde er afgelopen kwartaal meer nieuws waarmee Apple niet zo’n goed figuur sloeg: gezeur met Universal en NBC en consumenten die klaagden over de belabberde kwaliteit van de nieuwe iMac. Toch zal het kwartaal er volgens de analisten prima uitzien; veel mensen die vanwege Vista de switch naar de Mac hebben gemaakt en een hoop nieuwe producten.

De analisten die Apple op de voet volgen hebben volgens een grafiek op Fortune voorspellingen gedaan die dicht bijelkaar liggen. Er zullen meer dan 2 miljoen Macs zijn verkocht, 10 miljoen iPods en een miljoen iPhones. Wat die iPhones betreft: analist Gene Munster van Piper Jaffray verwacht dat de deal met AT&T het afgelopen kwartaal (het fiscale Q4) ongeveer $10,6 miljoen extra inkomsten zal opleveren.

De resultaten zullen om 17:00 uur (tijd in New York) worden bekendgemaakt, dat is 23:00 uur onze tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:08
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.