Google wil meer mobiele applicaties ontwikkelen

Google is van plan meer native apps te ontwikkelen, blijkt uit een artikel van de Wall Street Journal. Het gaat daarbij niet alleen om Google-diensten.

google mobile appGoogle was tot nu toe niet altijd een voorstander van native mobiele apps. Vooral bij de iPhone concentreerde Google zich – al dan niet gedwongen door Apple – het liefst op webapps. Google Mobile voor de iPhone is zelfs grotendeels een schil om een verzameling mobiele websites van Google. Maar met de komst van een nieuwe CEO verandert ook de strategie. Volgens de Wall Street Journal gaat Google meer focussen op mobiele apps. CEO Larry Page gaat de ontwikkeling van apps stimuleren. Google zou zelfs al zijn begonnen met het in dienst nemen van nieuwe medewerkers, die wereldwijd worden ingezet of van hun huidige positie worden gehaald om de nieuwe apps te gaan ontwikkelen. Er komen volgens WSJ kleine groepjes ontwikkelaars die de apps gaan ontwikkelen.

Opvallend daarbij is, dat het niet alleen gaat om Google-apps, maar ook om games en locatiegebaseerde apps die niet direct onder de merknaam Google zullen vallen. Biedt HTML5 dan volgens Google toch niet wat ons is beloofd: een ervaring die bijna vergelijkbaar is met een ‘echte’ app? Of hebben ze het onderzoek van AppsFire.com gelezen, waaruit bleek dat gebruikers de voorkeur geven aan echte apps, in plaats van webapps?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2011, 10:01
Categorie Apple
Onderwerpen applicaties, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.