Datarecovery voor iPad kost 1000 dollar bij DriveSavers

DriveSavers biedt datarecovery voor de iPad aan. Het terughalen van gegevens kost zo'n 1000 dollar, dus het maken van een backup is geen overbodige luxe.

opening_ipadAls je elk jaar op Macworld Expo komt, zul je ook elk jaar DriveSavers tegenkomen. Dit bedrijf levert datarecovery-diensten als je laptop bijvoorbeeld bij een brand beschadigd is geraakt of opeens niet meer wil opstarten. Op Macworld kondigden ze aan ook datarecovery voor de iPad te gaan aanbieden. Dat kost zo’n 1000 dollar, maar dan heb je wel je gegevens terug als je geen backup hebt gemaakt. Het solid state flash-geheugen van de iPad levert wel extra uitdagingen op, aldus engineer Chris Bross, hoofd van de afdeling die SSD-datarecovery uitvoert bij DriveSavers. Bij de iPad bestaan de flash-chips uit meerdere lagen NAND-geheugen, die bovenop elkaar zijn gestapeld.

Elke laag moet apart worden geanalyseerd. De data kan ook op meerdere niveau’s versleuteld zijn: bij de Apple A4-chip die in de iPad wordt gebruikt, is hardwaregebaseerde encryptie aanwezig. Bij de meeste iOS-apparaten die DriveSavers binnenkrijgt gaat het om iPhones waarbij de foto’s moeten worden teruggehaald. Het komt bijvoorbeeld voor dat een gebruiker de iPhone op een andere computer aansluit en daarmee per ongeluk synchroniseert. De originele bestanden worden dan overschreven. In 24 tot 48 uur zijn de bestanden terug te halen. Bij fysieke schade kan het langer duren. Het is dus van belang om je bestanden (en vooral ook je foto’s) goed te backuppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2011, 10:48
Categorie Achtergrond
Onderwerpen data, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.