Google werkt mogelijk aan +1 sociaal netwerk met iPhone-app Loop

Google zou aan een sociaal netwerk met de naam +1 werken. Bepaalde functies kunnen op Facebook gaan lijken, zoals de groepsfunctie waarbij mensen 'in the loop' zitten.

loopsEr circuleren momenteel geruchten over een sociaal netwerk van Google dat +1 gaat heten. Het project stond voorheen bekend als ‘Emerald Sea’. Google zou mogelijk al bezig zijn met het testen van een iPhone-applicatie voor +1, met de naam ‘Loop’. De lancering van de app kan samenvallen met de gelijknamige webdienst, waarbij groepen centraal staan, die ‘loops’ heten. Het idee daarachter is dat je mensen kunt toevoegen aan een loop. Ze zijn daardoor ‘in the loop’ of ‘out of the loop’, zoals de Engelse uitdrukking luidt. De app zou al gesignaleerd zijn bij een Google-medewerker en zag eruit als Facebook. Grote delen waren nog in ontwikkeling.


Uit een artikel op TechCrunch blijkt dat er nogal wat vraagtekens rondom het project zijn. Loop zou een naam zijn waar Google al eens mee heeft gespeeld. Een andere mogelijkheid is dat de app een selectie van de functies uit +1 bevat. En bovendien kan het zo zijn dat Facebook de groepsfunctie snel heeft gelanceerd om Google voor te zijn. Verschillen met Facebook zijn er echter ook: zo zou +1 geen website zijn, maar een browser-extensie. Wel bevat +1 een ‘like’-functie, zoals we van Facebook gewend zijn. Google-topman Eric Schmidt heeft echter beweerd dat zijn bedrijf niet van plan is om een directe Facebook-kloon te maken.

Een van de problemen waar Google tegenaan loopt, is dat er al een locatiegebaseerde dienst is met de naam Loopt. De bijbehorende iPhone-app is echter niet in de Nederlandse App Store verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 december 2010 om 7:44
Onderwerp
Categorie
Apple
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.