Looxcie LX1 legt je leven vast via iPhone en Bluetooth-oorcamera

Looxcie heeft de lifecasting-camera aangepast voor iOS. Je kunt nu je iPhone koppelen aan deze Bluetooth-oorcamera, zodat je belangrijke gebeurtenissen uit je leven kunt vastleggen.

lookcie lifecastingLooxcie heeft een apparaatje ontwikkeld waarmee je je leven kunt vastleggen. De oorspronkelijke versie is sinds september op de markt. Deze week komt een vernieuwde versie uit, waarmee de Looxcie een koppeling kan maken met iPhones en andere iOS-apparaten. Looxcie is in feite een sociaal videoplatform, met een bijbehorende camcorder die je als een Bluetooth-headset op je oor draagt.

Daarmee kun je alles vastleggen wat er in je leven gebeurt en desnoods kun je het meteen met de rest van de wereld delen. De Looxcie LX1 maakt via Bluetooth contact met je iPhone.

Looxcie for iPhone is geschikt voor iOS 4.2 en is voor $199 te koop bij winkelketens zoals Best Buy en Amazon.com. De oorcamera is ook geschikt voor de meeste Android-toestellen met firmware 2.x en hoger. Ondersteuning voor andere smartphoneplatformen volgt later. Je kunt je Looxcie-opnames meteen delen of uploaden naar een pc of Mac via een usb-kabel. Ook kun je een standaard mailadres instellen, zodat je met één druk op de knop je clip naar een bepaalde persoon kunt sturen. De camcorder gebruikt weinig energie, voert automatische licht- en kleurcorretie uit en maakt de video’s meteen geschikt voor mobiele apparaten. Je kunt tegelijk bellen en video’s opnemen.

Nu is het wat erg makkelijk om de Looxcie als een totaal zinloos accessoire af te schilderen. Serieuze toepassingen zijn er namelijk wel degelijk: door op een knop te drukken kun je de laatste 30 seconden vastleggen als videoclip, wat bijvoorbeeld handig is bij beveiligingspersoneel, politieagenten en andere mensen die met misdaad en geweld te maken hebben. De iPhone-app is nodig om videoclips per mail te delen of naar Facebook of YouTube te uploaden.

De Looxcie LX1 weegt nog geen 28 gram en kan 4 uur aan één stuk filmen. Gebruik je alleen de spraakfunctie, dan is een batterijlading voldoende voor ruim 6 uur spreektijd. Het apparaat slaat de filmpjes als mp4-bestanden op in HVGA-resolutie met een bitrate van 15 fps. Je kunt er 4 uur gewone video of 3 uur aan instantclips op bewaren.

Meer info: Looxcie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2010, 12:20
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.