Google werkt aan Chrome voor iOS, aldus analist

Google werkt volgens analistenbureau Macquarie Equities Research aan een iOS-versie van browser Google Chrome. Deze zou dit jaar al uit kunnen komen.

Chrome for AndroidGoogle zou naast een Android-versie van de webbrowser Chrome ook werken aan een iOS-app, die ergens dit jaar uit kan komen. Dit beweert het analysebureau Macquarie Equities Research. Hiermee zou Google beginnen aan een browser-oorlog zoals hier ook sprake van was op desktopcomputers. Hoe Chrome voor iOS er uit zal komen te zien is nog niet duidelijk, maar de analisten zijn hoopvol: de Android-versie van Google Chrome is tot dusver positief ontvangen.

Het bericht van Macquarie verklaart niet waar zij hun bewering op baseren. We weten daarom ook pas zeker of Google aan Chrome voor iOS werkt wanneer deze browser wordt aangekondigd. Macquarie bespreekt in zijn analyse de mogelijkheden en gevolgen van Chrome op de iPhone.

Hoewel Google Chrome op Android al succes wist te boeken, kan dit een stuk lastiger zijn bij de iPhone. iOS is een geslotener platform, waardoor een browser niet zo nauw in het besturingssysteem geïntegreerd kan worden zoals bij Android. Druk je bijvoorbeeld op een link in een e-mail, dan zal deze altijd worden geopend in Apple’s Safari-browser.

Er zijn op het moment wel een aantal alternatieve browsers voor de iPhone beschikbaar, waaronder Opera en Dolphin. Deze twee onderscheiden zich door data te comprimeren en je te laten navigeren met een aantal slimme vingerbewegingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 16:29
Categorie Apple
Onderwerpen chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.