‘iPad mini dunner dankzij thin-film technologie’

Geruchten van de website Digitimes wijzen er op dat de nieuwe iPad Mini gebruikmaakt van thin-film technologie om het scherm dunner en goedkoper te maken. De iPad Mini zou dit najaar verschijnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe iPadEen nieuw gerucht wijst er op dat Apple dit najaar een 7,85 inch iPad mini op de markt zal brengen, die gebruikmaakt van thin-film touchscreentechnologie. Hierdoor is hij dunner en goedkoper dan de huidige iPad. De thin-film zou worden geleverd door fabrikant Nitto, terwijl Nissha Printing en TPK de touchscreens gaan maken.

Dit stellen bronnen binnen de industrie tegenover DigiTimes. Deze Aziatische geruchtensite is niet altijd even accuraat, maar dit is niet de eerste keer dat de iPad mini in geruchten voorbij komt: zo vertelde John Gruber eerder nog dat Apple een prototype van de iPad mini in zijn testlab heeft.

Digitimes stelt dat het gebruikte G/F2-design dunner is dan de huidige iPad. Er zou namelijk één laag film minder gebruikt worden in het touchscreen. Het is nog de vraag in hoeverre we dat zullen merken: de site zegt niet hoeveel millimeter dunner een iPad mini kan worden.

Begin mei bleek nog uit een onderzoek dat veel consumenten interesse hebben in een iPad mini. Daar staat tegenover dat de nieuwe schermgrootte voor problemen kan zorgen bij ontwikkelaars. Een andere resolutie zou hun dwingen om hun apps aan te passen om te werken op het kleinere scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2012, 11:54
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.